Scroll Top

ADHD Familiedag in DierenPark Amersfoort

Kom jij ook op zondag 17 september? 

Voor gezinnen met kinderen met ADHD of ADHD-gedrag 

Wat krijg je?  

  • Met grote korting een dag dierenpark 
  • Volg korte presentaties over ADHD en bezoek de informatiemarkt  
  • Leuke kinderactiviteiten in het Uitblinkers Breincafé 
  • Consumptiebonnen voor drinken en eten in het parkrestaurant 

De dierentuin gaat op zondag 17 september om 9 uur open en sluit om 18.00 uur. Wanneer je een kaartje koopt voor de ADHD Familiedag mag je de hele dag het park bezoeken, spelen in de speeltuin en met je consumptiebonnen kun je ook nog een broodje of snack en wat te drinken halen. Je moet wel zelf een parkeerkaart kopen als je met de auto komt. 


Natuurlijk wil je ook het Breincafé van de Uitblinkers bezoeken en de flitspresentaties van wetenschappers volgen. Deze worden georganiseerd in twee tijdvakken bij  ‘Restaurant de Buitenplaats’ midden in het park. (Bij het aanmelden kies je een tijdvak)  

Programma

Filtspresentaties over ADHD(-gedrag) en infomarkt 

Hoe komt het dat kinderen met ADHD vaker slaapproblemen hebben? Wanneer werkt ADHD-medicatie en wanneer niet? Kan ADHD overgaan? Over ADHD(-gedrag) zijn veel ideeën en meningen. Best lastig dus om te bepalen welke informatie de juiste is. Elisa en Suzanne presenteren jullie een aantal feiten en fabels over ADHD. Dit doen ze aan de hand van een aantal stellingen. Ze zullen je de betrouwbare informatie geven, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Naast deze korte presentaties is er alle ruimte om je vragen te stellen. Ook zijn er stands waar je nog meer informatie kunt krijgen en in gesprek kunt gaan.    

Over de sprekers

Elisa Steenweg is onderzoeker (promovenda) en psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog, bij Accare  

Suzanne de Jong is onderzoeker (promovenda), psycholoog en coördinator van een project dat zich inzet om betrouwbare informatie over ADHD-gedrag te verspreiden www.adhdendrukgedrag.nl , bij Accare en de Vrije Universiteit Amsterdam.   

 

Uitblinkers Breincafé voor kinderen

Stichting ‘Elk kind een Uitblinker’ organiseert elke 1e zondagochtend van de maand het Breincafé in Utrecht. Deze keer doen zij dat speciaal vanwege de ADHD Familiedag in dierenpark Amersfoort. Kinderen gaan ontdekken welk talent het ADHD brein hen brengt. Er zijn opdrachten en spelletjes die kinderen helpen energie en zelfvertrouwen te krijgen. En bovenal plezier.  

Stichting ‘Elk kind een uitblinker’ is een initiatief van Monique Tetteroo, eigenaar van het online magazine ‘De leukste kinderen’, Manon Meijer, Ontwikkelaar (online) breinvriendelijke onderwijsconcepten bij Leuker Leren en Vanessa Westbroek, professioneel werkzaam als zelfstandig communicatiespecialist.https://elkkindeenuitblinker.nl/ 

Grote korting voor leden Oudervereniging Balans en Impuls & Woortblind 

Deze dag wordt georganiseerd door Vereniging Impuls & Woortblind, Oudervereniging Balans en MamaVita. Daarom mogen onze leden voor een speciaal tarief naar de ADHD Familiedag (€6,50)


Praktische informatie

Let op! Je moet per persoon een eigen kaartje kopen. Kies een tijdvak voor het familiedag-programma. De toegangsprijs is inclusief toegang tot het dierenpark en consumptiebonnen voor eten en drinken. Je moet zelf een parkeerkaart kopen als je met de auto komt.   De dag voor het evenement ontvang je de bestelde tickets via de mail. Je toegangsbewijs lever je in bij de kassa van het dierenpark. Daar krijg je je consumptiebonnen en een kaartje voor het ADHD-event in restaurant De Buitenplaats.

Aanmelden tijdvak 1: 10.30 uur tot 12.00 uur 
Aanmelden tijdvak 2: 13.00 uur tot 14.30 uur
Prijs Leden Balans, Impuls & Woortblind en MamaVita: €6,50 per persoon 
(Max 6 kaarten per gezin. De korting is alleen voor directe gezinsleden van onze leden) 
Prijs niet-leden: €15,00 per persoon

Tip: Wacht niet te lang met aanmelden. Want VOL=VOL.  


MELD JE AAN

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.