Scroll Top

Webinar: Signalering dyslexie of leesproblemen met prof. Milene Bonte

De Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teacher (LBRT) en Oudervereniging Balans organiseren op 13 september 2023 samen een webinar over leesproblemen en dyslexie met professor Milene Bonte. Dit webinar is een unieke kans om Bonte zelf te horen spreken over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen vanuit de neurowetenschap op het gebied van dyslexie . Ook niet-leden zijn welkom om zich aan te melden.

Over het webinar

Waarom is het zo belangrijk om kinderen met leesproblemen of dyslexie al vroeg te herkennen en ondersteunen. Wat weten we over de oorzaken van dyslexie en wanneer is er sprake van een leesprobleem? Wat zijn de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en wat leren we hierbij van MRI-scans en hersenactiviteit? Waarom is het zo moeilijk om leesproblemen vroeg te voorspellen en waarom is preventieve en vroegtijdige extra steun en samenwerking tussen ouders, kind en professionals hierbij zo belangrijk? Hoe werkt dit kansenongelijkheid tegen? En welke tips wil Bonte vooral meegeven aan zowel ouders als professionals over wat zij vooral niet moeten doen?

Over de spreker

Milene Bonte is Professor Cognitive Neuroscience of Language and Literacy Development aan de Universiteit van Maastricht. Zij doet als neurowetenschapper onderzoek naar taalontwikkeling en dyslexie. En onderzocht de hersenreacties van kinderen mét en kinderen zónder dyslexie tijdens het verwerken van spraakklanken. En hoe de hersenen deze informatie vervolgens verwerken.

Praktische informatie webinar

13 september 2023 20.00 uur tot ongeveer 21.15 uur

Gratis voor leden van de LBRT, Balans en MamaVita

Niet leden betalen €7,50

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.