Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Oproep: Ervaringen van jeugdigen met OCD

Ervaringsdeskundige Hanny Damwichers is samen met psychiater en ervaringsdeskundige Menno Oosterhoff begonnen met het schrijven een boek voor jeugdigen over de dwangstoornis OCD. Er is op dit gebied nog maar weinig gepubliceerd en zij willen daar graag een steentje aan bijdragen met een boek voor kinderen tussen 10 en 16 jaar. Het boek zal bestaan uit een stuk psycho-educatie die op speelse wijze gebracht wordt in een verhaallijn en vragen van kinderen die beantwoord zijn door de deskundige. Daarom zijn we op zoek naar vragen van kinderen en jongeren over OCD die wij eventueel kunnen gebruiken voor het boek. Daartoe doet Hanny het volgende oproepje:

Op zoek naar vragen over OCD

Voor een boek over dwang voor kinderen tussen 10 en 16 jaar zijn wij op zoek naar vragen over OCD van kinderen en jongeren tot ongeveer 16 jaar. Heb jij een vraag over dwang waar je graag antwoord op wilt? Je kunt je vraag via de mail stellen aan psychiater Menno Oosterhoff. Iedereen die een vraag stelt, krijgt antwoord. Wij kijken later welke vragen we geschikt vinden om te gebruiken in het boek. We vragen persoonlijk toestemming als we jouw vraag willen gebruiken. En natuurlijk mag jouw vraag anoniem worden gepubliceerd. Mensen die dwang hadden in hun jeugd en graag achteraf een vraag stellen zijn ook welkom te reageren. Met jouw bijdrage help je mee aan het maken van een informatief en hopelijk leuk boek waar kinderen veel aan kunnen hebben! E-mail jouw vraag naar [email protected]. Ook als je eerst meer wilt weten mag je gerust een berichtje sturen! 

Hartelijke groeten van de schrijvers,

Menno Oosterhoff en Hanny Damwichers

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?