Scroll Top
Sandra Muller (Demo)

Sandra Muller vertelt over de ontwikkeling van de Balans website

Sandra Muller is sinds 2019 verbonden aan Balans. Zij is een van de oprichters van de stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht, die onlangs helaas is opgeheven. Sandra is webapplicatieontwikkelaar bij een groot IT-bedrijf.   

Gelukkig was Sandra bereid haar werkervaring en kennis in te zetten bij het ontwikkelen van de nieuwe website van Balans. 

Haar werkervaring en kennis vormen natuurlijk een unieke combinatie met haar ervaringsdeskundigheid als moeder. Daarom kon ze een fantastische bijdrage leveren om de website in te richten vanuit het oogpunt van de gebruiker: ouders die op zoek zijn om hun kind zo goed mogelijk te helpen en begeleiden bij hun ontwikkeling. Dat onze website 2 weken terug is gelanceerd, was de aanleiding voor een interview met Sandra in onze nieuwsbrief.   

Hoe ben je betrokken geraakt bij de ontwikkeling van de Balans Website? 

Het begon ermee dat ik Suzanne Boomsma goed ken. Suzanne is mede-oprichtster van AutiPassend Onderwijs Utrecht en was tot voor kort directeur van Balans. Ik heb ook de website voor AutiPassend gemaakt in samenwerking met Suzanne. Die was het voorbeeld van waar Balans qua visie naartoe wilde. In eerste instantie zouden we de oude website moderniseren, maar dat bleek technisch niet mogelijk. Zo zijn we in maart 2020 begonnen met de ontwikkeling.   

Wat heb je zoal gedaan? 

Dan moet ik even terugdenken hoor! Er is zoveel gebeurd!   

Het belangrijkste was, denk ik, het opstellen van het visiedocument. Daarin werd beschreven wie we willen bereiken met de website, met wat voor soort inhoud. De focus verschoof van verschillende diagnoses naar aspecten waar ouders overkoepelend mee te maken krijgen. Met daarbinnen ook aandacht voor verschillende diagnoses en aanleg.   

Daarnaast had ik wat ideeën over het categoriseren en zoeken op de website. 

Vervolgens heb ik geholpen om na te denken over de look en feel van de website.  Dit ook met het oog op bezoekers die kleurenblind zijn en slecht zien. Ik lette erop dat het contrast wel groot genoeg was. Iets wat ik heb geleerd in mijn werk als webapplicatieontwikkelaar. Verder heb ik richting gegeven aan de structuur en het menu, wat de hoofdindeling zou moeten zijn.  

Hoe kon je dit allemaal combineren met je werk?  

Dat deed ik naast mijn werk, in het weekend en op mijn ‘parttime’ dag.   

Wat vond je het leukst om te doen? 

Ik denk… kleine dingetjes verbeteren in WordPress zodat het steeds wat beter werd. Dat lijkt het meest op programmeren, wat ik ook in mijn werk doe. 

Waar ben je het meest trots op? 

De verdeling van de kennisbank in de 6 blokken en de omschrijvingen die daarbij horen, die ook terugkomen in de lobbypagina’s, de nieuwspagina’s, de nieuwsbrief en Balans Magazine. Dat het zo goed gelukt is om de visie van Balans daarin uit te drukken. Want daar hebben ouders denk ik echt iets aan! Dat is ontstaan door de goede wisselwerking met Suzanne. Zonder haar was deze nieuwe website er niet gekomen.  

Sandra werd geinterviewd door Karin van Ooijen die het website-project binnen Balans heeft getrokken en nu ook de website beheert (gelukkig nog steeds met hulp van Sandra, en van haar collega Jazz  Magdelijns).  Haar reactie:

De hulp van Sandra was onmisbaar. Zij gaf enorm veel houvast en sturing. Met haar heldere en praktische verslagen, het maken van werkinstructies en het geven van richting. Sandra is altijd bereid om te helpen en weet altijd wel een oplossing. Bovendien zet haar ervaringsdeskundigheid in als vrijwilliger voor onze advieslijn! We zijn bij Balans heel blij met haar!    

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.