Scroll Top

Chantal

Chantal

Op de advieslijn hoop ik met mijn kennis die ik heb opgedaan als ervaringsdeskundige andere ouders, verzorgers of zelfs professionals te helpen en hen te ondersteunen en op weg te helpen in het soms zo dichte oerwoud van zorg en onderwijs.

Ikzelf heb oa. ADHD wat pas op 30 jarige leeftijd is ontdekt. Echter heb ik mijn hele leven mezelf anders en vaak heel dom gevoeld. Ook heb ik meerdere medische problemen waardoor ik minder mobiel ben. Oorspronkelijk heb ik een zorgachtergrond (verpleeghuiszorg) maar door mijn beperkingen kan ik dit helaas niet meer tot uiting brengen. Mijn leven is getekend met hoge pieken en diepe dalen en dat heeft me gevormd zoals ik nu ben. Iets waar ik overigens best tevreden mee ben hoor.

Op 31 jarige leeftijd ben ik moeder geworden van een jongens tweeling die extreem vroeg geboren werd met 25.2 weken zwangerschap.
We hebben als gezin heel veel meegemaakt en ik werd op gebied van ouderschap ervaringsdeskundige door mijn twee zorg intensieve kinderen.

Mijn zoons hebben door de vroeggeboorte heel veel uitdagingen waar ze in het dagelijkse leven mee moeten dealen. De grootse uitdagingen liggen vooral op sensorisch gebied (prikkelverwerking) en hun naar binnen gekeerd gedrag. Ze passen zich enorm goed aan als een kameleon helaas wel te koste van zichzelf.
Verder hebben ze een hele rits aan diagnoses, ASS, ADHD, Meer begaafdheid, PTSS (meerdere gebieden – complex trauma), BPD (longschade) ARFID (eetproblematiek)
Beide hebben daarnaast ook veel kenmerken van niet vastgestelde diagnoses zoals hechtingsproblematiek, DCD en een leesbeperking.
Helaas zijn ze door de complexiteit van hun functioneren al op 6 jarige leeftijd thuiszitters geworden.

Hoe heftig het ook is, we kijken in ons gezin gelukkig verder dan hun diagnoses. De diagnoses gebruiken we alleen voor de handvaten die we erdoor hebben gekregen.
Iedereen die net als ons verder durft te kijken ziet dat het twee heerlijk, open en eerlijke mannen zijn. Die met hun kijk op de wereld ook andere mensen aan het denken zetten. Waar sommige mensen soms zelfs nog eens wat van kunnen leren. Ze leren op hun eigen bijzondere manier op hun eigen tempo. Inmiddels hebben we samen met een fantastisch team een zorg en ontwikkel plek kunnen realiseren. Al heeft dit heel wat voeten in aarde gehad.
Hierdoor kunnen we ze inmiddels de ruimte en mogelijkheden bieden om binnen hun grenzen zich op hun eigen tempo te laten ontwikkelen zodat ze later hun plekje in de maatschappij kunnen vinden.

Nu er weer wat meer ruimte is binnen ons gezin ben ik actief aan de advieslijn. Het is echt enorm dankbaar en fijn om te mogen doen. Daarnaast leer ik elke keer weer iets bij aan de advieslijn van de ouders en binnen het team van Balans.
Als ouder kun je soms het gevoel hebben dat je er helemaal alleen voor staat. Terecht.
Het is dan fijn om te kunnen sparren en even dat gevoel te kunnen verlichten.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.