Scroll Top
  • Home
  • Balans: Een vereniging voor ouders!

Balans: Een vereniging voor ouders!

Versterken, ondersteunen en verbinden

Wij versterken de positie van ouders van kinderen en jongeren met ondersteuningsbehoeften bij leren en/of gedrag. Dit doen we door belangenbehartiging en uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorg en wetenschap.

Balans ondersteunt en vertegenwoordigt ouders zo goed mogelijk. Door op verschillende manieren informatie en kennis te delen. We organiseren evenementen en webinars, maken filmpjes, podcasts en animaties. Balans heeft een eigen Magazine een Advieslijn en geeft  Advies in de buurt. Speciaal voor de kinderen is er BalansKIDS.

Ook lobbyt Balans in de politiek op het gebied van onderwijs, zorg en opvoeding. Met als doel de positie van ouders en kinderen te versterken. En eraan bij te dragen dat ieder kind passend onderwijs en passende hulp krijgt. Lees hier wat we allemaal doen!

Word óók lid

Als je lid wordt van Balans, krijg je toegang tot al onze diensten. Je mag dan gratis of met korting naar onze webinars. En je krijgt ieder kwartaal BalansMagazine. Met je (steun)lidmaatschap steun je ook de lobby van Balans!

Meer weten over de voordelen van lidmaatschap? Lees dan hier verder.

Doneren

Je kunt ook een donatie doen. Ieder bedrag is welkom.

Onze plannen 

Balans heeft grote ambities op het gebied van Jeugdhulp, Jeugdzorg en (passend) onderwijs. We willen de toegang tot en de kwaliteit van  Jeugdhulp en Jeugdzorg verbeteren. En zetten ons onder andere in voor de toegankelijkheid van hulpmiddelen voor bijvoorbeeld kinderen met dyslexie. En staan voor Leerrecht voor íeder kind. Lees hier meer over onze lobby en activiteiten om onze plannen te realiseren.

Meerjarenplan Balans 2024-2027

Samen bereik je meer

Bij alle activiteiten en doelen van Balans, zoeken we verbinding met organisaties die vergelijkbare doelen hebben, of die elkaar aanvullen. Lees hier met wie we wat samen doen.

Hoe helpen wij jou?

Balans Advies

Vragen over jeugdhulp/-zorg of onderwijs voor jouw kind? Bel onze advieslijn, of zoek een vrijwilliger bij jou in de buurt.

Ja, ik heb een vraag

Kennisbank

Wil je (eerst) meer informatie over ouderschap, onderwijs, zorg,  opvoeding of ontwikkelingsproblemen? Kijk dan eens bij onze kennisbank.

Kennisbank

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.