Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Balans: Een vereniging voor ouders!

Versterken, ondersteunen en verbinden

Wij versterken de positie van ouders van kinderen en jongeren met ondersteuningsbehoeften bij leren en/of gedrag. Dit doen we door belangenbehartiging en uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorg en wetenschap.

Balans ondersteunt en vertegenwoordigt ouders zo goed mogelijk. Door op verschillende manieren informatie en kennis te delen. We organiseren evenementen en webinars, maken filmpjes, podcasts en animaties. Balans heeft een eigen Magazine een Advieslijn en geeft  Advies in de buurt. Speciaal voor de kinderen is er BalansKIDS.

Ook lobbyt Balans in de politiek op het gebied van onderwijs, zorg en opvoeding. Met als doel de positie van ouders en kinderen te versterken. En eraan bij te dragen dat ieder kind passend onderwijs en passende hulp krijgt. Lees hier wat we allemaal doen!

Word óók lid

Als je lid wordt van Balans, krijg je toegang tot al onze diensten. Je mag dan gratis of met korting naar onze webinars. En je krijgt ieder kwartaal BalansMagazine. Met je (steun)lidmaatschap steun je ook de lobby van Balans!

Meer weten over de voordelen van lidmaatschap? Lees dan hier verder.

Doneren

Je kunt ook een donatie doen. Ieder bedrag is welkom.

Onze plannen

Balans heeft grote ambities op het gebied van Jeugdhulp, Jeugdzorg en (passend) onderwijs. We willen de toegang tot en de kwaliteit van  Jeugdhulp en Jeugdzorg verbeteren. En zetten ons onder andere in voor de toegankelijkheid van hulpmiddelen voor bijvoorbeeld kinderen met dyslexie. En staan voor Leerrecht voor íeder kind. Lees hier meer over onze lobby en activiteiten om onze plannen te realiseren.

Meerjarenplan Balans 2020-2024

Samen bereik je meer

Bij alle activiteiten en doelen van Balans, zoeken we verbinding met organisaties die vergelijkbare doelen hebben, of die elkaar aanvullen. Lees hier met wie we wat samen doen.

Meer over Balans

Hoe helpen wij jou?

Balans Advies

Vragen over jeugdhulp/-zorg of onderwijs voor jouw kind? Bel onze advieslijn, of zoek een vrijwilliger bij jou in de buurt.

Kennisbank

Wil je (eerst) meer informatie over ouderschap, onderwijs, zorg,  opvoeding of ontwikkelingsproblemen? Kijk dan eens bij onze kennisbank.

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?