Scroll Top
Instagram - vierkant (9)

Vacature: Medewerker Balans Advies en sociale media (8 uur pw)

Heb jij ervaring met de doelgroep van Balans? Vind je het belangrijk om ouders in hun kracht te zetten? Kun je goed luisteren, ben je creatief, flexibel, handig met het maken van social mediaberichten, reels en het schrijven van nieuwsberichten?  

Dan zoeken we jou!

Over Balans

Balans is een vereniging voor ouders. Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg. En zetten ons in voor een gezonde mentale ontwikkeling. Dit doen we door belangenbehartiging en uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorg en wetenschap.
Balans lobbyt in de politiek op het gebied van onderwijs, zorg en opvoeding met als doel de positie van ouders en kinderen te versterken. Dat doen wij om eraan bij te dragen dat ieder kind passend onderwijs en passende hulp krijgt.
Balans ondersteunt, vertegenwoordigt en empowert ouders door op verschillende manieren informatie en kennis te delen. We organiseren evenementen en webinars. Balans heeft een eigen magazine, digitale nieuwsbrieven en website. Ook geven medewerkers en vrijwilligers advies en ondersteuning in de buurt en heeft Balans een Landelijke Advieslijn.
Balans is een landelijke organisatie met een compact team en een groot netwerk van actieve vrijwilligers. Het kantoor van Balans is gevestigd in Bunnik.

De functie

Advieslijn Balans

Jij ondersteunt de twee coördinatoren van de Advieslijn twee ochtenden per week:

 • Je zet binnengekomen vragen uit bij onze ervaringsdeskundige vrijwilligers
 • Je beantwoordt bij drukte ook zelf vragen van ouders die binnenkomen bij BalansAdvies
 • Bij complexe vragen overleg je met een van de coördinatoren

 

Social Media

 • Je plant door het team aangeleverde berichten voor social media alvast in
 • Je maakt aantrekkelijke reels voor onze social media
 • Je maakt of zoekt passende afbeeldingen bij berichten
 • Je promoot onze evenementen en webinars op social media en via mailings.
 • Je bewerkt opnames van onze webinars en zet ze op ons YouTubekanaal.

Wij vragen

 • Je hebt minimaal een mbo werk- en denkniveau.
 • Je bent flexibel, communicatief vaardig en sociaal. Je kunt goed samenwerken, hebt een hands-on mentaliteit, bent geduldig en kunt je goed inleven in anderen.  
 • Je bent handig met social media, bent creatief en kunt wervende reels maken. Je kunt werken met Canva of je kunt je dit snel eigen maken.
 • Je hebt (persoonlijk) ervaring met de doelgroep ouders/jeugdigen van Balans.
 • Je bent twee ochtenden in de week beschikbaar tijdens de openingstijden van BalansAdvies (10.00 – 13.00). Je hebt geen 9-tot-5 mentaliteit en bent bereid je ook als vrijwilliger in te zetten.
 • Je bent bereid webinars en trainingen van Balans en PGOsupport (training lotgenotencontact) te volgen. Bekendheid met Jeugd(gezondheids-)zorg en passend onderwijs is een pré.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende baan met veel ruimte voor eigen initiatief – en die qua werktijden goed te combineren is met een gezin. Nauwe samenwerking met onze enthousiaste vrijwilligers en het compacte vaste team met gedreven collega’s. Thuiswerken is mogelijk. Flexibiliteit in werktijden. 

Een salaris conform de CAO Social Work, passend bij het niveau van de functie, schaal 6 (€2773 – €3968 o.b.v. 36 uur/week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Wij bieden een half jaarcontract met eventueel mogelijkheid tot verlenging. Ook zzp-ers nodigen wij uit om te reageren.

Solliciteren

Stuur vóór 27 mei je motivatiebrief en een CV naar:

Joli Luijckx, directie Balans, [email protected]

Voor meer informatie kun je bellen: 06 36108615

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.