Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Communicatiemedewerker/webmaster gezocht (16-20 u)

Balans is een vereniging voor ouders. Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg. Dit doen we door belangenbehartiging en uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorg en wetenschap.

De functie

Voor ons compacte team zoeken wij versterking van een Communicatiemedewerker / Webmaster (16-20 uur pw). Je bent verantwoordelijk voor de website en andere digitale communicatiemiddelen van Balans. En houdt je, naast technisch beheer, bezig met het maken van nieuwsberichten, filmpjes, podcasts, blogs en het organiseren en hosten van webinars.

 • Je bent verantwoordelijk voor het technisch beheer van onze website en andere digitale communicatiemiddelen. En ziet het als een uitdaging om nieuwe tools in te zetten om zo de interne en externe communicatie door te ontwikkelen.  
 • Je bent een creatieve schrijver, weet beleidstaal te vertalen naar toegankelijke informatie en draait je hand niet om voor het maken van een nieuwsbericht, persbericht of aankondiging van een webinar of evenement.
 • Je ziet het als een uitdaging om samen met het team en onze vrijwilligers filmpjes en podcasts te maken en webinars te organiseren en hosten.

Wij vragen

 • Een MBO/HBO werk- en denkniveau. Je bent flexibel, communicatief vaardig, sociaal, kunt goed samenwerken, bent geduldig en kunt je goed inleven in anderen.
 • Je denkt proactief mee in het gebruik van de web-omgevingen en nieuw te ontwikkelen functionaliteiten en pakt zelfstandig aan wanneer het om de uitvoering gaat.
 • Trouble-shooting voor alle web-gerelateerde issues zie je als een uitdaging. Meldingen en storingen los je snel op. Zo nodig stem je af en overleg je met de externe contentbeheerders.  
 • Je bent een creatief schrijver en kunt met inhoudelijke input vanuit het team aantrekkelijke nieuws of persberichten te schrijven. Maar ook een wervend promotiebericht voor een webinar of evenement rolt zo uit jouw computer.
 • Je hebt een hands on mentaliteit. Voor het ondersteunen bij de organisatie van een webinar of evenement draai jij je hand niet om. Ook ben je communicatief en technisch vaardig als het gaat om het hosten van een webinar en vind je het leuk om hierbij samen te werken met onze ervaringsdeskundige vrijwilligers.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende baan met veel ruimte voor doorontwikkeling in een informele werkomgeving. Nauwe samenwerking met onze enthousiaste vrijwilligers en het compacte vaste team met gedreven collega’s.  Thuiswerken is mogelijk. Werktijden kunnen in overleg flexibel worden ingedeeld verdeeld over een werkweek. Wel vragen we je om met regelmaat naar ons kantoor in Bunnik te komen. En in overleg beschikbaar te zijn voor het hosten (vanuit huis) van een webinar in de avonduren.

Een salaris conform de CAO Sociaal werk, welzijn & maatschappelijke dienstverlening, passend bij het niveau van de functie, schaal 8 (€ 2836 – € 4040 bruto o.b.v. 36 uur/week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die belangstelling hebben in een dienstverband in loondienst. Maar ook zzp-ers nodigen wij uit om te reageren.

Solliciteren

Stuur vóór 27 maart 2023 je motivatiebrief en een CV per e-mail naar: Joli Luijckx, directie Balans [email protected] 

Voor meer informatie kun je bellen naar: 06-36108615. 

Download hier de vacature in pdf: communicatiemedewerker en webmaster

Over Balans

Balans is een vereniging voor ouders. Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg. Dit doen we door belangenbehartiging en uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorg en wetenschap. Balans lobbyt in de politiek op het gebied van onderwijs, zorg en opvoeding met als doel de positie van ouders en kinderen te versterken. Dat doen wij om eraan bij te dragen dat ieder kind passend onderwijs en passende hulp krijgt.

Balans ondersteunt, vertegenwoordigt en empowert ouders door op verschillende manieren informatie en kennis te delen. We organiseren evenementen en webinars. Balans heeft een eigen magazine, digitale nieuwsbrieven en website. Ook geven medewerkers en vrijwilligers  advies en ondersteuning in de buurt en heeft Balans een Landelijke Advieslijn. Balans is een landelijke organisatie met een compact team met een groot netwerk van actieve vrijwilligers. Het kantoor van Balans is gevestigd in Bunnik. 

Zoek op deze website:

 • Categorie

 • Diagnose/Aanleg

 • Leeftijd

 • Regio

 • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?