Dyslexietour van start

Op woensdagmiddag 25 september start in de Nieuwe Bibliotheek in Almere de Balans Dyslexietour.

Deze extra feestelijke bijeenkomst vormt het startschot voor 24 inloopbijeenkomsten die Oudervereniging Balans de komende anderhalf jaar organiseert samen met bibliotheken in het hele land.

De Dyslexietour is één van de activiteiten van het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie.

Tijdens de bijeenkomsten in de Dyslexietour kunnen ouders al hun vragen stellen over leesproblemen en dyslexie. Er wordt een korte film vertoond, er is een informatiemarkt, en voor de kinderen een meet & greet met ervaringsdeskundigen met dyslexie.

Ook leraren en zorgprofessionals zijn van harte welkom. Zij worden uitgenodigd om tijdens de bijeenkomsten met ouders in gesprek te gaan over leesproblemen en dyslexie.

Balans heeft ook twee leidraden gemaakt voor ouders van kinderen met leesproblemen en dyslexie:

  • ‘Mijn kind met leesproblemen en dyslexie op de basisschool’
  • ‘Mijn kind met leesproblemen en dyslexie op de middelbare school’

Deze leidraden staan boordevol met informatie en tips. Bijvoorbeeld over hoe de school leerlingen met leesproblemen ondersteunt, hoe je als ouders kunt samenwerken met school en waar je op kunt letten bij de keuze van hulpmiddelen.

De leidraden zijn verkrijgbaar op de bijeenkomsten tijdens de Dyslexietour. Deze zijn ook te downloaden, zie bij Informatiemateriaal.

Kijk op balansdigitaal.nl/agenda of op dyslexiecentraal.nl om te zien in welke bibliotheken de Dyslexietour binnenkort langskomt. Je vindt hier ook informatie over andere activiteiten van het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie.

Nog geen lid van Oudervereniging Balans? Word het dan nu!

Word lid balk