Scroll Top
TK-060224-Aanbieden-brandbrief-Balans-MIND-BDZA

Brief van Balans, Mind en BDZA: ‘Schrap extra bezuiniging 511 miljoen op jeugdzorg’

UPDATE 6 FEBRUARI

Helaas is het lijstje met mogelijke opties voor de extra bezuinigingen op jeugdzorg nog niet van tafel. De motie van Lisa Westerveld haalde ondanks onze gesprekken met Kamerleden geen meerderheid. Waardoor het nu wachten is op een antwoord van de formerende partijen. Balans blijft zich hierin vastbijten. En hulde voor alle ouders en ook een jongere die zo dapper hun verhaal hebben verteld aan de Kamerleden.

Dinsdag 6 februari zal een afvaardiging van Balans samen met Mind en de BDZA een brief overhandigen aan Lisa Westerveld en de overige leden van de Commissie VWS van de Tweede Kamer. Hierin vragen we vóór de door haar ingediende motie te stemmen en de extra bezuiniging van 511 miljoen op jeugdhulp te schrappen. Om 10 uur zullen bovengenoemde organisaties samen met ouders en kinderen de brief voor het Tweede Kamergebouw overhandigen en met de Kamerleden in gesprek gaan over de voorstellen.

Onacceptabel lijstje bezuinigingsvoorstellen

Vorige week stuurde staatssecretaris Van Ooijen een brief naar de Tweede Kamer met een onacceptabel lijstje met extra bezuinigingsmogelijkheden op de jeugdzorg. Zoals het schrappen van de vergoede behandeling van dyslexiezorg, het niet langer vergoeden van jeugdhulp voor 18-plussers, een eigen bijdrage voor jeugdhulp. Balans reageerde hierop vorige week al met een noodkreet.

Gevolgen komen als een boemerang terug

De voorgestelde maatregelen hebben grote gevolgen voor de toegang tot passende zorg en het welzijn van onze jeugd. Deze maatregelen laten de kansenongelijkheid en wachtlijsten verder toenemen. Bovendien zullen de gevolgen als een boemerang terugkomen, met hogere kostenposten op andere dossiers door de noodzaak van zwaardere, en dus duurdere zorg, op een later moment.

Lees hier de brief die ouders en kinderen morgen gaan aanbieden

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.