Scroll Top
afbeelding 3 DCD-kaarten groot (Demo)

DCD onderwijskaart, een persoonlijke kaart die leerlingen en studenten kunnen invullen

Leerlingen met Developmental Coördination Disorder (DCD) hebben bij bepaalde taken op school extra hulp of steun nodig. Kinderen met  DCD kunnen onderling sterk verschillen. Voor alle kinderen met DCD geldt dat er motorische problemen zijn, die hun uitwerking hebben op het dagelijks leven. Het is belangrijk dat de leraren, gymdocenten, en begeleiders op school weten wat DCD voor hen betekent.

De Stuurgroep DCD Netwerk Nederland, Oudervereniging Balans en Revalidatie Nederland ontwikkelden samen een ‘DCD kaart’. Daarop kunnen leerlingen of studenten samen met hun begeleiders op school en ouders aankruisen wat DCD voor de leerling of student betekent.  En wat voor hulp ze nodig hebben.

Persoonlijke kaart

Deze kaart kun je downloaden en uitprinten en na het invullen eventueel plastificeren. Door bij de vakjes gezamenlijk aan te kruisen wat voor een leerling of student van toepassing is, ontstaat een persoonlijke kaart. Er is een versie voor basisschoolleerlingen, voor leerlingen op het voortgezet onderwijs en voor mbo-studenten. Zo is voor iedereen snel duidelijk wat de leerling of student nodig heeft.

Dossier DCD

Meer informatie over DCD vind je in het dossier DCD op de website van Balans, vereniging voor ouders. De diagnose DCD wordt gesteld door een daarvoor geschoolde arts (kinderrevalidatiearts, kinderarts, jeugdarts, kinderneuroloog, kinderpsychiater) na onderzoek door een interdisciplinair team.  

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.