Voorlichtingsavond ‘De weg van school naar werk en wonen’ – 1 april

  • 01 april
  • 19:30 - 21:30 uur
  • Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn
01 apr

Maandag 1 april 2019 houdt Balans Veluwe een avond over de aansluiting school-werk/wonen. Wat komt er allemaal bij kijken wanneer kinderen met ontwikkelings-problemen van school gaan? Hoe vinden ze werk? Waar kunnen ze terecht als ze op zichzelf willen wonen? En wie gaat dat betalen?

 

PROGRAMMA

Na een inleiding door Balans Veluwe wordt de problematiek vanuit vier verschillende invalshoeken belicht:

De school

Han de Kroon, stagecoördinator in het Voortgezet Speciaal Onderwijs, zal ingaan op de begeleiding die vanuit school wordt geboden tijdens en na de schoolperiode bij het vinden van stages, dagbesteding en werk.

Arbeidsbemiddeling

Rob Brinkman licht toe hoe Werkbedrijf Lucrato mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt bij het vinden van dagbesteding of werk en vertelt welke om- en bijscholingsmogelijkheden er zijn.

Cliëntondersteuning

Arzu Uyar en Sabine Schopbarteld van MEE Veluwe leveren onafhankelijke ondersteuning bij het uitstromen van school naar werk/dagbesteding, onder andere in de contacten met de gemeente en/of Lucrato. Ze gaan in op wet- en regelgeving, uitkeringen, indicaties, beoordeling arbeidsvermogen etc.

Zelfstandig wonen

De Stichting Philadelphia is een van de instanties waar cliënten terecht kunnen voor wonen met begeleiding in verschillende gradaties. Tijdens de avond krijgt u inzicht in de diverse woonzorgvormen, beschikbaarheid, indicaties (WLZ/WMO) en financiering.

Forumdiscussie

Na de pauze is er ruim gelegenheid om vragen te stellen. Tot 21.30 uur zitten de sprekers klaar om als forum met de zaal in gesprek te gaan. Daarna is er – tot ca. 22.00 uur – gelegenheid om in een informele sfeer met de sprekers, met de vertegenwoordigers van Balans en met elkaar van gedachten te wisselen.

 

DOELGROEP

De avond is interessant voor leerlingen en leerkrachten van middelbare scholen, jongvolwassenen met ontwikkelings- of gedragsproblemen, ouders en begeleiders.

 

DATUM

maandag 1 april 2019

 

LOCATIE

Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, 7333 GZ Apeldoorn

 

TIJD

Programma 19.30 -21.30 uur. Na afloop tot ca. 22.00 uur informeel contact met de sprekers.

 

TICKETS

Tickets kosten € 7,50 voor niet- leden en € 5,00 voor leden van Balans (incl. servicekosten € 6,28  voor leden, € 8,86 voor niet-leden).

KLIK HIER OM TICKETS TE BESTELLEN  (u betaalt direct via iDeal of creditcard)