Autisme BelevingsWandeling 18 september 2018

  • 18 september
  • 13:30 - 16:00 uur
  • Weltevreden 4a, De Bilt
18 sep

Doelgroep
De Autisme Belevingswandeling is voor iedereen die ‘leven met autisme in onze maatschappij’ op een verhalende manier wil ervaren en beter wil leren kennen.

Doel
Het doel van de wandeling  is om je de impact te laten ervaren van autisme op het leven van iemand die ‘gewoon’ meedoet in onze maatschappij. De ervaring geeft je inzicht in hoe je het leven van iemand met autisme kunt begrijpen, accepteren en ondersteunen.

Inhoud
Je wordt ontvangen met een kop koffie of thee. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we direct naar buiten of beginnen we eerst binnen.

De wandeling start bij de locatie van de BalansAcademy in De Bilt, duurt 1 – 1 ½  uur en we leggen slechts enkele honderden meters af. Wel gaat de wandeling over hobbelige, soms modderige paden, dus voldoende mobiliteit, gepast schoeisel en zo nodig regenkleding is gewenst.

Tussen de wandeling en de lezing kan een koffie en theepauze worden ingelast. Dit naar behoefte en afhankelijk van de op dat moment beschikbare tijd en ruimte.

In de korte lezing van een half uur verhaalt Marc over zijn eigen leven, de hobbels die op zijn pad kwamen en hoe hij geleerd heeft deze tijdig te herkennen, erkennen en vermijden. Hierbij put hij niet alleen uit kennis uit de literatuur, zijn eigen psychische behandeling, maar ook uit de waardevolle lessen die andere mensen met autisme hem hebben kunnen leren. Na afloop van de lezing is er nog een half uur gelegenheid tot het stellen van vragen of bespreken van een casus.

De Autisme Belevingswandeling is een verkenning die zowel binnen als buiten plaatsvindt. Marc Beek zal als gids optreden tijdens een wandeling langs zijn eigen levensloop, de veranderende kijk op autisme in de samenleving en door de natuur in de nabijheid van de locatie. Marc is 53 jaar, getrouwd, heeft een dochter van 10 jaar en woont in Harderwijk. Hij werkt al meer dan 15 jaar als zelfstandig ondernemer in de publieksvoorlichting, is vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten en heeft op later leeftijd de diagnose autisme(asperger) gekregen. Kennis en ervaring op deze drie terreinen past hij toe in de AutismeBelevingswandeling. Marc vertelt verhalen en geeft speelse opdrachten, die je dichterbij het leven van iemand met autisme brengen. Aan het einde van de bijeenkomst is er gelegenheid tot het stellen van vragen, zodat we net als bij Marc de hobbels in het leven van iemand met autisme beter leren herkennen, erkennen en vermijden.

Prijs

€ 35,00
€ 25,00 (leden)

Meer informatie en aanmelden: https://balansacademy.nl/cursus/autisme-belevingswandeling