Balans College Tour in Twente 16 januari 2018

  • 16 januari
  • 19:30 - 21:30 uur
  • MFA ’t Berflo, Apolloplein 1, Hengelo
16 jan

Zelfsturing bij kinderen: grip op gedrag

Op dinsdag 16 januari komt de Balans Collegetour naar Twente. Oudervereniging Balans, Kerngroep Twente, organiseert samen met de Attendiz Academie een informatieve avond over zelfsturing bij kinderen. Gastspreker op deze avond is Diana Smidts. Zij is schrijfster van ‘Gedrag in uitvoering’ en ‘Zelfsturing in de klas’.

Vaak wordt aangenomen dat het afhangt van de intelligentie van een kind hoe succes­vol hij of zij is – op school en daarbuiten. We denken: hoe sneller een kind de leerstof begrijpt, hoe beter het nieuwe dingen kan leren. Maar is dat ook zo?

De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat er méér nodig is om op school (en daar­buiten) te kunnen presteren. Om goed nieuwe dingen te kunnen leren, moet een kind ook ‘grip hebben op zijn gedrag’. Met andere woorden: het moet beschikken over effectieve zelfsturing.

Waar hangt het vanaf of een kind zijn of haar gedrag goed kan sturen? Dat heeft te maken met processen in de hersenen die we ‘executieve functies’ noemen.

In deze lezing neemt Diana Smidts je mee op reis door het (lerende) kinderbrein. Ze geeft antwoord op vragen als: hoe leert een kind grip te krijgen op zijn/haar gedrag?, wat mag je verwachten aan zelfstandigheid? en hoe kun je zelfsturing stimuleren?

De toegang voor deze lezing is gratis, maar we vragen je wel je aan te melden. Klik hier voor meer info en aanmelden.