Cursus Actief opvoeden, doen wat werkt voor jou en je kind

  • 26 september
  • 19:30 - 21:30 uur
  • Weltevreden 4a, De Bilt
26 sep

De cursus ACTief opvoeden is voor ouders van kinderen en jongeren met een stoornis in het autismespectrum.

Als je kind ontwikkelingsproblemen of psychische problemen heeft, kan het opvoeden moeilijk zijn en je soms geheel  in beslag nemen.

Vooral omdat je niet alleen te maken hebt met het gedrag en  gevoelens van je kind, maar ook met emoties van jezelf. Dat kan ertoe leiden dat je reageert vanuit bezorgdheid, frustratie of onzekerheid op een manier die  je helemaal niet wilt. Of op een manier waardoor jullie contact niet loopt zoals je eigenlijk  wil.

De cursus is vormgegeven op basis van Acceptatie en Commitment Therapie (ACT). De cursus geeft geen pasklare antwoorden over wat ‘goed opvoeden is’, maar is gericht op de ontwikkeling en invulling van je eigen ouderrol. Je zet je koers uit en leert je gedrag bewust te kiezen. Je leert omgaan met gevoelens van onzekerheid en machteloosheid en belemmerende gedachten. Je doorbreekt je gewoontereacties. Het bewust kiezen van je gedrag heeft een positief effect op de interactie en de ontwikkeling van je kind.

De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Voor de start is er een telefonische intake. De cursus wordt gegeven door twee trainers. Bij deelname wordt gebruik gemaakt van het boek ACTief opvoeden, ‘doen wat werkt voor jou en je kind’ van Denise Matthijssen.

26-09-2018
02-10-2018
09-10-2018
15-10-2018
29-10-2018
06-11-2018

Voor meer informatie zie BalansAcademy.