Cursus Dyslexie en Engels

  • 31 oktober
  • 13:30 - 16:00 uur
  • Landelijk Bureau Balans, Weltevreden 4a, De Bilt
31 okt

(DEZE CURSUS IS HELAAS VOLGEBOEKT, MAAR U KUNT VRAGEN OM OP DE RESERVELIJST GEPLAATST TE WORDEN.
Mail daarvoor naar webmaster@balansdigitaal.nl)

In samenwerking met Carolien Poels, taalcoach Dyslexie en Engels, organiseert Balans dit najaar de cursus Dyslexie en Engels. Bedoeld voor ouders en opvoeders die een kind met dyslexie hebben dat moeite heeft met het leren van Engels.

Voor kinderen met dyslexie is Engels een moeilijke taal om te leren. Veel woorden zien er in de Engelse taal heel anders uit dan ze worden uitgesproken. Ouders hebben hier vaak vragen over: hoe kan ik mijn kind helpen met het leren van Engels? Tijdens deze oudercursus Dyslexie en Engels gaan we hier op een praktische manier mee aan de slag.

Omdat Engels zo’n lastige taal is, is er helaas geen kant-en-klaar recept voor het aanleren ervan. In deze cursus geven we je natuurlijk wel zoveel mogelijk handvatten om ermee aan de slag te gaan! Je krijgt uitleg over wat het Engels zo moeilijk maakt en wat de valkuilen zijn. Daarnaast krijg je vooral veel informatie over hoe je je kind het beste kunt helpen met het leren van Engels. Er wordt gekeken naar allerlei (online) hulpmiddelen. Er is aandacht voor woordjes leren, luisteren, spreken en lezen.

Uiteraard verzorgt Balans deze middag de koffie, thee en een kleine versnapering aan het einde van de cursusmiddag.

 

Trainer

Kinderen met dyslexie hebben vaak meer moeite met het aanleren van de Engelse taal. Carolien Poels liep hier als docent Engels keer op keer tegenaan. Ze zag het als een uitdaging juist deze leerlingen zo te helpen dat ze toch voldoendes konden halen voor Engels. Hiervoor ontwikkelde Carolien een eigen methode die ze nu als taalcoach dyslexie en Engels gebruikt in haar eigen praktijk in Voorschoten.

 

Praktische info

Datum: zaterdag 31 oktober 2020
Tijd: 13.30 – 16.00 uur (inloop 13.00 uur)
Locatie: landelijk bureau Oudervereniging Balans
Adres: Weltevreden 4a, 3731 AL De Bilt
Prijs voor leden van Balans: € 75,- per persoon, inclusief cursusmap (€ 78,28 incl. servicekosten)
Prijs voor niet-leden: € 100,-, inclusief cursusmap (€ 103,99 incl. servicekosten)

DEZE CURSUS IS VOLGEBOEKT.

Wilt u op de reservelijst geplaatst worden, stuur dan een mail naar webmaster@balansdigitaal.nl