Het onbegrijpelijk brein: een gespreksavond in Leiden over McDD

  • 06 oktober
  • Leiden
06 okt

Autisme is een brede waaier, vaak te breed om recht te doen aan de enorm diverse problemen die mensen met autisme ondervinden om mee te komen in deze samenleving. Een type binnen het autismespectrum waar de laatste tijd gelukkig steeds meer aandacht voor komt is de multicomplexe ontwikkelingsstoornis, McDD. Wie een kind met McDD heeft komt met een klassieke autisme-aanpak niet ver. Hier is echt een heel specifieke vorm van maatwerk nodig.

De afdeling Rijnland van Oudervereniging Balans wil daar een bijdrage aan leveren door met een beperkte groep ouders en betrokkenen in te gaan op McDD. We hebben Esther en Remco van de stichting Onbegrijpelijk Brein uitgenodigd om deze avond te presenteren. Zij verloren hun zoon Kai aan McDD en willen andere ouders helpen te zorgen dat kinderen met McDD een eerlijke kans krijgen in het leven.

Kleine groep

Net als de aanpak van McDD is deze bijeenkomst maatwerk. We willen de groep klein houden, niet alleen vanwege de beperkingen door corona, maar ook omdat de aard van het onderwerp gebaat is bij een kleine groep. We willen graag eerst de interesse peilen om dit goed te kunnen organiseren.

Deelnemen?

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan deze bijeenkomst?
Stuur ons dan een e-mail op info@balansrijnland.nl of reageer via facebook: https://www.facebook.com/BalansRijnland

De bijeenkomst is gepland in Leiden op dinsdag 6 oktober. Uiteraard zorgen we dat we in ieder geval aan de dan geldende coronavoorschriften voldoen.
Details volgen zodra we een indruk hebben van het aantal deelnemers.