Lezing ‘Ervaringsleren met paarden: versterken van executieve functies’ 16 januari 2018

  • 16 januari
  • 19:30 - 21:30 uur
  • Weltevreden 4a, De Bilt
16 jan

Balans en NVA organiseren op dinsdag 16 januari een lezing door Paulien Rutgers, eigenaresse van Animal Assisted Interventions. In deze lezing neemt ze ons mee in de manier waarop je paarden kunt inzetten bij het versterken van de executieve functies

Hoe komt het dat de inzet van dieren, specifiek van paarden, zo’n impact heeft en zo krachtig kan werken? Hoewel wetenschappelijk onderzoek op dit gebied nog in de kinderschoenen staat, zijn er veel aanwijzingen dat de interactie tussen mens en paard een blijvende verandering tot stand kan brengen.

Ervaringsleren met hulp van paarden is het creëren van een methodisch opgezette leersituatie, waarin mensen concrete en intense ervaringen opdoen. Reflectie over deze ervaringen leidt tot verandering in cognitie en gedrag op meerdere leefgebieden.

Kinderen en jongeren met faalangst, weinig zelfvertrouwen, een angststoornis, een verstoorde hechting, ASS of kinderen die ontregelend gedrag vertonen en niet meer kunnen voldoen aan de eisen van de omgeving lopen het risico uit de boot te vallen. Paulien Rutgers vertelt in deze lezing hoe en waarom interventies met hulp van paarden in veel gevallen een positief resultaat hebben en hoe ze het zelfvertrouwen, veerkracht en executieve functies.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Zie ook het artikel uit BM07 Een paard als juf.