Samen voor EMPOWERMENT

  • 05 oktober
  • 19:00 uur
  • Online
05 okt

Ben je dyslectisch, ouder/verzorger van een dyslectisch kind of gewoon geïnteresseerd om meer te leren over dyslexie, geef je dan snel op voor dit gratis, online evenement!

Tijdens de Week van Dyslexie hebben Balans, HOI en Impuls & Woortblind de handen ineen geslagen en organiseren ze een inspirerende avond over dyslexie. Met als openingsspreker de dyslectische, bevlogen en innovatieve bondscoach van het Nederlands dameshockeyteam, Marc Lammers, die zijn dyslexie heeft omarmd en er zijn kracht van heeft gemaakt! Plus verschillende break-out sessies; voor ieder wat wils.

De focus van het evenement is EMPOWERMENT. Iedereen weet hoe belangrijk het is om in je eigen kunnen te geloven. Maar hoe doe je dat als specifieke onderdelen op school of op je werk moeilijk voor je zijn? Hoe zorg je ervoor dat je vol zelfvertrouwen kan functioneren en het beste uit jezelf of je kind kan halen? Deze drie organisaties zullen je op geheel eigen wijze meenemen in hun kennis en ervaringen!

Programma

Maandag 5 oktober

19.00  Marc Lammers

20.30  Start Breakout sessie deel 1

(je kunt kiezen tussen de onderstaande drie sessies)
1. Marc Lammers inspireert
2. Dyslexie, wat heb ik nodig? (Balans)
Dyslexie, wat heb ik nodig? Dat vroeg Oudervereniging Balans aan drie kinderen met dyslexie en hun ouders. Van hun verhaal hebben we een korte film gemaakt. In deze break-out-sessie laten we de film zien en aansluitend praat Marijse Pel na met een van de hoofdrolspelers in de film, Tyche. Ze zit nu op de middelbare school en dat was in het begin best wel even wennen. Want welke hulp had Tyche nodig om te laten zien wat ze allemaal wel kan? Dat was in het begin best wel even zoeken. Maar mede dankzij de begeleiding van haar dyslexiebegeleider gaat het nu zo goed, dat ze in de brugklas zelfs mocht opstromen naar het VWO.
3. Leerstrategieën (VO) – Marzenka Rolak (Impuls & Woortblind)

21.00  Start Breakout sessie deel 2

(je kunt kiezen tussen de onderstaande drie sessies)
1. Kansen van dyslexie – van dyslexie 1.0 naar dyslexie 2.0 (HOI)
Dyslectische kinderen ervaring in ons schoolsysteem nog steeds veel onzekerheid, stress, frustratie, angst en schaamte. Ondanks dat er geweldige dyslexiebehandelingen zijn, die de beste lezer en schrijver uit het kind halen.
In deze breakout sessie neemt Tamara Vreeken (HOI) je mee in de kennis over de andere kant van dyslexie. En waarom het zó essentieel is dat dyslexie wordt ge-re-brand…!
2. Een leesprobleem of dyslexie op de basisschool  (Balans)
Wat kun je als ouder doen om je kind met een leesprobleem zo goed mogelijk te helpen? Wat kun je verwachten van school? Hoe ga je met school het gesprek aan over je zorgen? Waarom is samenwerking tussen ouders en school zo belangrijk bij leesproblemen of dyslexie? En wat is goede hulp voor jouw kind? In deze break-out-sessie geeft Joli Luijckx van Oudervereniging Balans samen met Claudette Nouris in een korte presentatie antwoord op deze vragen. We vertellen waar je uitgebreider antwoord op al deze vragen vindt en er is kort gelegenheid om via de chat je eigen vragen te stellen.
3. Leermiddelen – Hogeschool 
Zuyd (Impuls & Woortblind)

Aanmelden

Samen voor Empowerment is een gratis programma! KLIK HIER om je gratis aan te melden (klik daarna op de oranje knop Selecteer Een Datum, en kies dan voor 5 oktober)