Supervaders? Vader zijn van een kind met een ontwikkelingsprobleem

  • 18 februari
  • 19:30 - 21:30 uur
  • Landelijk Bureau Balans, Weltevreden 4a, De Bilt
18 feb

Interactieve avond van Balans afdeling Utrecht, speciaal voor vaders van kinderen met ontwikkelingsproblemen.

Op deze avond richten we ons speciaal op vaders, die ondanks hun steeds grotere bijdrage aan de opvoeding nog steeds wat onderbelicht zijn. Daarom een speciale avond gericht op vaders van kinderen met ontwikkelingsproblemen.

 

Avond met mini-lezingen én discussiegroepjes

Op deze avond geven twee experts (en ervaringsdeskundigen) een interessante korte lezing, maar het zal vooral ook een interactieve avond worden. We gaan met elkaar in gesprek over hoe het is om vader te zijn van een kind met ontwikkelingsproblemen. Waar loop je als vader tegenaan? Hoe zie je je rol als opvoeder?

 

Twee mini-lezingen

De mini-lezingen worden verzorgd door Peter Bos en Patrick de Zeeuw.

  • Peter (Universitair Hoofddocent Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden) zal in zijn lezing ingaan op het belang van vaderschap en ouderschap in het algemeen. Zijn vaders minder zorgzaam? Hoe zit dat eigenlijk in het brein en wat zegt de wetenschap daarover?
  • Patrick (GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog bij Pro Persona Jeugd en lid van het expertteam ADHD bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie) gaat in op wat we nou eigenlijk weten over de rol van vaders in de behandeling van kinderen met ontwikkelingsproblemen (ADHD in het bijzonder). Of weten we daar eigenlijk wel iets over? En waarom zou dat belangrijk zijn?

 

Kortom…

Een avond dus om te horen over vaderschap, maar ook om met elkaar te spreken over hoe mooi, maar ook lastig het vaderschap van een kind met ontwikkelingsproblemen kan zijn.

 

Waar, wanneer en hoe?

Datum: 18 februari 2020

Locatie: landelijk bureau Balans, Weltevreden 4a, De Bilt

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Toegang gratis voor leden, € 5,- voor niet-leden

Klik hier om een ticket te bestellen