Webinar Dyscalculie

  • 18 januari
  • 11:00 - 12:00 uur
  • online webinar
18 jan

Webinar Dyscalculie

In de webinar dyscalculie geeft Hans van Luit een powerpoint presentatie waarin hij uitlegt wat dyscalculie precies inhoudt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Ook geeft hij tips en trucs wat je kan doen om je kind beter te begeleiden met het oefenen van de rekensommen of wiskunde. Na de presentatie is er de mogelijkheid om interactief vragen te stellen via de openbare chat.
Hans van Luit heeft de opleiding tot orthopedagoog gevolgd (1980, Universiteit Utrecht) en is gepromoveerd op het onderwerp ‘Rekenproblemen in het speciaal onderwijs’ (1987, Radboud Universiteit Nijmegen). Thans is hij als hoogleraar diagnostiek en behandeling van kinderen met dyscalculie verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is onder andere bacheloropleidingsdirecteur Pedagogische wetenschappen, hoofd Dyscalculie Expertisecentrum Nederland (Ambulatorium) en voorzitter Stichting Kwaliteitsinstituut Dyscalculie.
Hans van Luit is naast bestuurder, onderzoeker en docent ook sterk praktijk gericht (klinisch psycholoog BIG) en doet klinisch onderzoek naar voorkomen van rekenproblemen en diagnostiek van dyscalculie bij kinderen, adolescenten en volwassenen. Verder verzorgt hij post academisch en post hbo onderwijs tbv professionals op het terrein van diagnostiek en behandeling van mensen met dyscalculie.

Balans en Mama Vita kunnen zich gratis aanmelden via https://mamavita.webinargeek.com/webinar-dyscalulie

Niet leden betalen een bijdrage ad euro 10,00 en kunnen zich aanmelden via evenement@balansdigitaal.nl en betalen een ticket via ticketservice Eventbrite.