Webinar ‘Pittige Pubers’

  • 29 september
  • 19:30 - 20:30 uur
  • Online
29 sep

Deel 2 uit de serie webinars ‘Ouder zijn van een kind met leer-, ontwikkelings- en gedragsknelpunten’ (een serie webinars van Balans afdeling Groningen).

Nadat wij het in de eerste bijeenkomst hebben gehad over de verschillende rollen van de ouders naar het kind (ouder, begeleider, raadsman/vrouw,  vertrouwenspersoon en waarnemend leerkracht) gaat het nu over de weerstand die kinderen kunnen hebben tegen bijna alles wat een ouder zegt, probeert of doet. We gaan het hebben over de grote mond, de driftbuien met en zonder agressie, de vergeetachtigheid en het som s slordig omgaan met de ‘’waarheid’’ van gebeurtenissen.

We kijken naar de achtergronden van het gedrag en hoe dit vooral door de puberteit nog eens tot een extra dimensie kan leiden. En we bespreken wat mogelijke reacties kunnen zijn, zodat het plezierig blijft in huis.

 

Geertje Karstens en Fenna Mulder (Balans Groningen) zullen dit webinar verzorgen en daarbij gebruik maken van de ervaringen vanuit de praktijk van ouders die in vergelijkbare situaties tot keuzes zijn gekomen.

 

Datum en tijd: dinsdagavond 29 september, 19.30 – 20.30 uur.

Deelname is er voor iedereen en bovendien gratis.

KLIK HIER OM NAAR DE AANMELDPAGINA TE GAAN

Een dag vóór het webinar krijg je een mailbericht toegezonden met daarin de link die je nodig hebt om dinsdagavond te kunnen inloggen.

 

Deel 3 van de serie webinars  van Balans afd. Groningen staat gepland voor donderdagavond 12 november. In dit deel, Ouders voor altijd, gaan we in op de zorg die je hebt voor een kind/jongere met ASS, AD(H)D, DCD – ook als hij/zij al wat verder is in zijn/haar ontwikkeling en al voor de wet als volwassene wordt beschouwd. Wellicht zijn er wat aanzetjes nodig voor jouw kind om meer zelfstandigheid te gaan nemen, om ‘minder op de achterbank te blijven leunen’. Als ouder heb je toch ook niet het eeuwige leven, en een zelfstandig leven met leeftijdsgenoten kan ook een prachtige stap vooruit zijn. Maar hoe kom je daartoe en wat betekent dit voor de voorbereiding en mogelijkheden.