Scroll Top
Details
Date:

april 12

Time:

10:30 - 12:30

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ass-belevingswandeling-met-marc-beek-796121239057
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Venue

Restaurant De Bosbaan

Bosbaan 4, 1182 AG Amstelveen

Amstelveen, NH, NL, 1182 AG

Tijdens een wandeling van ca. anderhalf uur leer je de denk- en handelswijze van mensen met autisme beter begrijpen. Met lunch na afloop!

Wat is een Autisme Belevingswandeling (ABW)

Je ontdekt tijdens een wandeling hoe autisme hebben het dagelijks leven beïnvloedt van iemand die volop meedoet in de samenleving. Tijdens een wandeling van ongeveer anderhalf uur leer je de denk- en handelswijze van mensen met autisme beter begrijpen. Dit begrip komt het contact tussen soms sterk verschillende mensen ten goede. Bij voorkeur wandelen we in de vrije natuur, maar een wandeling kan ook (deels) door een bebouwde omgeving gaan. En zelfs volledig in een gebouw gehouden worden.

De natuur als voorbeeld van werkzame diversiteit

Ieder mens is uniek en dat geldt uiteraard ook voor mensen met autisme. Aan de hand van voorbeelden uit de dieren- en plantenwereld die we onderweg tegenkomen, ontdek je dat de natuur het heel vanzelfsprekend vindt dat er onderlinge verschillen zijn. De natuur als geheel wordt daar sterker en mooier door. Door die ruimte voor verschillen ook in ons eigen leven toe te staan, maken we het in de samenleving makkelijker voor mensen met autisme om op eigen wijze mee te kunnen doen.

Hoe is de opzet van de Autisme Belevingswandeling

Tijdens de wandeling krijg je verrassende verhalen te horen, boeiende voorbeelden te zien en doe je enkele oefeningen. Hierdoor wordt je niet alleen aan het denken gezet over de betekenis van het verhaal of van het voorbeeld, maar vooral ook over je eigen houding en gedrag. Tussendoor is er gelegenheid om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. Dit maakt elke wandeling weer tot een persoonlijke beleving.

De wandeling wordt gegidst door Marc Beek, ervaringsdeskundig voorlichter bij Aut of the Blue en vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten.

Kijk voor meer informatie op de website van Aut of the Blue, https://www.aut-of-the-blue.com/

Praktische informatie

Datum vrijdagmorgen 12 april 2024

Tijden

Wandeling 10.30 uur t/m 12.30 uur

Lunch 12.30 uur t/m 14.00 uur

Locatie startpunt restaurant de Bosbaan (https://www.debosbaan.nl/), Bosbaan 4, Amstelveen

Kosten Deelname is gratis voor leden van Balans en MamaVita; niet-leden betalen € 5,00 exclusief servicekosten. Lunch is bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden via de oranje knop rechts bovenaan deze pagina.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.