Details
Date:

oktober 12

Time:

19:00 - 22:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-balans-on-tour-onderwijs-cafe-noord-nederland-371011805297
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Venue

Fletcher Familiehotel Paterswolde

19 Groningerweg, 9765 TA Paterswolde

Paterswolde, DR, NL, 9765 TA

Balans on tour Onderwijs-Café Noord Nederland

Balans bestaat dit jaar 35 jaar. En dat gaan we vieren met een feestelijke tour van vier onderwijscafe’s. De avond in Paterswolde is het tweede onderwijscafé. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders en voor professionals uit onderwijs en zorg.

Programma: 19.00 uur Inloop en welkom

19.30 uur 1e presentatie door gastspreker Prof. Dr. Barbara van den Hoofdakker “over de beïnvloeding van ADHD gedrag op school en thuis”.

20.00 uur 2de presentatie door Karin Kooreman en Carolien Pielage over passend onderwijs en leerrecht

20.30 uur korte pauze met aansluitend de start van het onderwijs-café

Met gelegenheid om je persoonlijke vragen te stellen aan de sprekers. En een informatiemarkt met tafels met informatie en de mogelijkheid om met (ervarings-) deskundigen en andere ouders in gesprek te gaan over bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, DCD, autisme, passend onderwijs, remedial teaching, thuiszitten en hoogbegaafdheid.

22.00 afsluiting

Meer over de sprekers:

Karin Kooreman: Karin heeft twee zoons die niet passen in het onderwijssysteem, met alle gevolgen van dien. Daarom heeft zij zich zelf verdiept in onderwijswetgeving en hoe je passend onderwijs georganiseerd krijgt. In 2017 begon zij met het geven van presentaties voor ouders. Uiteindelijk heeft ze haar baan als kwaliteitsmanager opgegeven om te gaan werken bij Balans, en zo haar kennis nog verder te verspreiden.

Carolien Pielage: Carolien is moeder en ervaringsdeskundige op het gebied van passend onderwijs. Haar kennis over passend onderwijs deelt ze graag met ouders die de advieslijn van Balans bellen met vragen over passend onderwijs. Contact van mens tot mens en er ‘gewoon zijn’ vindt Carolien essentieel. Haar sociale, creatieve en organisatorische vaardigheden zet zij graag in voor oplossingsgerichte stappen voorwaarts in diverse projecten.

Prof. Dr. Barbara van den Hoofdakker: Barbara is klinisch psycholoog/gedragstherapeut en bijzonder hoogleraar bij Accare en de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is zij hoofdopleider van de opleiding voor GZ psycholoog (kind en jeugd) in Groningen. Zij was en is actief betrokken bij de ontwikkeling van trainingen voor ouders en leerkrachten van kinderen met gedragsproblemen (waaronder ADHD gedrag). Naast haar werk met ouders en kinderen in de praktijk doet ze onderzoek naar de effectiviteit van behandelingen voor gedragsproblemen.