Scroll Top
Details
Date:

september 30

Time:

13:30 - 15:00

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-gevoel-uitzetten-webinar-met-martine-delfos-936432794697
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Martine Delfos heeft 6 kenmerken van ATO / autisme beschreven. Dit webinar gaat over kenmerk 5: ‘Gevoel uitzetten’.

Martine Delfos heeft een zestal kenmerken van ATO (a-typische ontwikkeling) in hun oorzakelijke en onderlinge verband neergezet. De algemene informatie over wat autisme is, vanuit het perspectief van de a-typische ontwikkeling, is te bekijken in een video op de MDIC-website www.mdelfos-in-contact.nl. De theorie, over een vertraagde én versnelde ontwikkeling, is inmiddels door onderzoek stevig onderbouwd en wordt als zeer herkenbaar ervaren.

Dit webinar zal gaan over de rol van de ouders bij het ‘Kenmerk 5: ‘Gevoel uitzetten’.

“Het vijfde kenmerk van ATO (a-typische ontwikkeling), Gevoel uitzetten, ontstaat wanneer door de eerste vier kenmerken (Leren door begrijpen, Zelfbepaaldheid, Geen hulp vragen en Gebrek aan kennis van de dagelijkse Sociale Omgang) het kind tegen de wereld is aangelopen en de wereld tegen het kind. Door die talloze, vaak dagelijkse confrontaties, gaat het kind een naar gevoel over zichzelf ontwikkelen.

Dat kind wil dat nare gevoel niet en probeert het weg te duwen, er niet aan te denken, en het op de een of andere manier te doven. Als dat veel gebeurt en langdurig, kan het kind, vaak al een adolescent, gevoelloos worden, en kan zelfs het lichaam als het ware doven. Ergens hoop je natuurlijk niet te zien dat je eigen kind zijn of haar eigen gevoel probeert uit te zetten. Maar als je weet waarom een kind dit doet, dan ga je het eerder signaleren, als het nog niet zo sterk is. Dan valt opeens zwijgzaamheid van het kind op, of een trieste oogopslag, en kan oprecht contact het kind uit zijn of haar eenzaamheid helpen. Sommigen gaan op bed liggen en komen er nauwelijks meer vanaf.”

Voor meer informatie over Martine Delfos, kijk op de website https://www.mdelfos.nl/

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM-link van Balans waarmee je direct kunt inloggen en deelnemen. Je kunt dus niet inloggen via de mail van Eventbrite!

Wanneer je geen Balans-mail hebt ontvangen, neem dan contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp telnr. 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.