Scroll Top
Details
Date:

november 13

Time:

20:00 - 21:30

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-jongeren-en-volwassenen-met-dcd-934269514267
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Dyspraxis vzw (België) en Balans organiseren een webinar over jongeren en volwassenen met DCD. Spreker is Amy De Roubaix (Universiteit Gent)

Dyspraxis vzw (België) en Oudervereniging Balans (Nederland) organiseren samen op 13 november 2024 om 20.00 uur een webinar over jongeren en volwassenen met DCD.

Tijdens de webinars zal Amy De Roubaix een halfuur een presentatie geven over dit thema en jullie informeren over de laatste wetenschappelijke en praktische kennis over dit onderwerp. Er is na de presentatie veel ruimte voor het stellen van vragen.

Onderaan dit bericht vind je de aanmeldinformatie voor mensen uit Nederland en België.

Over de spreker:

Amy De Roubaix is van oorsprong kinderfysiotherapeut. Na vier jaar gewerkt te hebben in het bijzonder onderwijs en in een privépraktijk, waar zij kinderen met diverse ontwikkelingsuitdagingen begeleidde, startte zij in 2017 een doctoraat aan de Universiteit van Gent. In haar doctoraatsonderzoek richtte zij zich op de vroegtijdige kenmerken van DCD en de impact daarvan op zowel het kind als het gezin. Ze benadert haar onderzoek op een holistische manier, waarbij zij verder kijkt dan diagnostische labels en disciplines.

Korte inhoud:

Hoewel Developmental Coordination Disorder (DCD) nog niet altijd goed bekend is, groeit de aandacht voor kinderen binnen deze doelgroep. Vroeger dacht men “dat groeit er wel uit”, maar dit blijkt helemaal niet het geval te zijn. In dit webinar bespreken we eerst wat onze kennis nu is over DCD bij jongeren en volwassenen met DCD. We bespreken hoe DCD bij volwassenen gediagnosticeerd kan worden en laten een ervaringsdeskundige aan het woord. Tot slot werpen we kort een blik op de beschikbare hulpverleningsopties in België en Nederland. De sessie wordt afgesloten met een vraag-en-antwoordsessie.

Aanmeldinformatie:

Je betaalt € 5,00 om deel te kunnen nemen aan dit webinar.

Leden van Balans en Mama Vita kunnen gratis deelnemen.

Kom je uit België en ben je geen lid van Balans, klik dan HIER om je aan te melden.

Kom je uit Nederland, klik dan op de oranje knop bovenaan deze pagina om je aan te melden.

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM-link van Balans waarmee je direct kunt inloggen en deelnemen. Je kunt dus niet inloggen via de mail van Eventbrite!

Wanneer je geen Balans-mail hebt ontvangen, neem dan contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp, telnr. 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.