Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Venue

Gemeente Uitgeest

28 Middelweg, 1911 EG Uitgeest

Uitgeest, NH, NL, 1911 EG

Lezing ‘Minder stress, minder autisme’ regio IJmond

Wereldwijd weten wij nog steeds niet wat autisme precies is. Er zijn veel verschillen in hoe mensen met autisme dit beleven.

Wat mensen met autisme wel gemeenschappelijk hebben, is de mate van stressgevoeligheid die over het algemeen hoger ligt dan bij mensen zonder autisme. Te veel stress geeft overprikkeling waar mensen met autisme meestal extra gevoelig voor zijn. Daarom kan het verminderen van stress(gevoeligheid) ook helpen de overprikkeling te reduceren waardoor klachten die hieruit volgen afnemen.

In deze lezing komen nieuwe inzichten van stressreductie aan de orde.

De wetenschap op het gebied van stress, trauma, hechting en leefstijl in relatie tot autisme en andere DSM-diagnostiek is nog volop in ontwikkeling, maar het is wel duidelijk dat we niet meer om de hoopvolle ontwikkelingen op dit terrein heen kunnen.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kennis over stress en de invloed hiervan op het leven is noodzakelijk. Kennis op nog diepere lagen, die nodig is voor een gezonde ontwikkeling en groei, voor autonomie en zelfrealisatie. Kennis van jezelf als je autisme hebt en kennis voor de ondersteuners van degene met autisme.

Spreker: Saskia Buma is eigenaar van Bumatrainingenn sinds 2017 hoofdtrainer bij de AutismeAcademie Nederland. Vanaf 2008 is ze actief in de “wereld van autisme”. Dit omdat haar beide zonen autisme hebben. Ze heeft Stichting Raeger Amsterdam mede opgezet en was daarnaast founder en directeur van Stichting Mama Vita. Zie voor meer informatie op de website www.bumatrainingen.nl

Auteurs boek ‘Minder stress, minder autisme’ = Saskia Buma en Marjon Kuipers.

Wat kan je verwachten van de lezing?

  • Drie breinen en stress
  • Overprikkeling en controle
  • Uitleg stofjes uit onze chemische fabriek
  • Oefening adem en invloed op stress

Wij zijn te gast op de locatie van het gemeentehuis in Uitgeest en verzorgen gratis koffie/thee en wat lekkers.

Praktische informatie

Wanneer woensdagavond 17 mei 2023

Tijd inloop 19.00 uur

start bijeenkomst 19.30 uur / einde avond 22.00 uur

Adres Middelweg 28, 1911 EG Uitgeest (gratis parkeren in de straat)

Aanmelden via [email protected] of Eventbrite