Scroll Top
Details
Date:

september 18

Time:

20:00 - 21:30

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-medicatie-voor-adhd-bij-kinderen-en-jongeren-929641281097
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Karen Vertessen over de recente wetenschappelijke inzichten in het gebruik van medicatie voor ADHD bij kinderen en jongeren.

Balans organiseert samen met PAINT (zie www.paint-studies.nl) een aantal webinars over ADHD (gedrag). De webinars zijn onderdeel van een project dat tot doel heeft om betrouwbare kennis over ADHD (gedrag) te verspreiden. Het voornaamste doel van het project is om te laten zien wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt over welke zorg voor ADHD effectief is en welke niet.

Tijdens de webinars zal een expert een halfuur een presentatie geven over een specifiek ADHD-gerelateerd onderwerp. Daarna is er veel ruimte voor vragen en discussie. De webinars zijn gratis bij te wonen. Meldt u wel van tevoren aan via deze pagina.

Over dit webinar:

Kinder- en jeugdpsychiater Karen Vertessen bespreekt de recente wetenschappelijke inzichten in het gebruik van medicatie voor ADHD bij kinderen en jongeren en maakt de vertaling voor wat dat betekent in de klinische praktijk. De veelvoorkomende moeilijkheden komen aan bod en er is ruimte voorzien voor vragen.

Karen Vertessen is kinder- en jeugdpsychiater en superviseert onder andere de ADHD-polikliniken in het UPC KU Leuven. Ze verdedigde in 2023 haar proefschrift ‘From Research to Clinical Care: Optimizing Medication Strategies for ADHD’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM-link van Balans waarmee je direct kunt inloggen en deelnemen. Je kunt dus niet inloggen via de mail van Eventbrite!

Wanneer je geen Balans-mail hebt ontvangen, neem dan contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp, telnr. 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met mogelijk andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.