Scroll Top
Details
Date:

september 10

Time:

19:30 - 22:00

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-thema-avond-waarom-loopt-mijn-kind-vast-in-het-onderwijs-926030812087
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Venue

Van der Valk Tilburg

8 Dokter Bloemenlaan, 5022 KW Tilburg

Tilburg, NB, NL, 5022 KW

Thema-avond van Balans Tilburg over thuiszitters en trauma. Met Sofie van de Waart en Marjon Kuipers MSc.

Op deze avond gaan wij dieper in op wat trauma kan betekenen voor kinderen in het onderwijs en/of in de thuissituatie. Waarom dreigen kinderen uit te vallen op school of zitten zij al deels thuis?

Lezing door Juf Sofie van de Waart

Sofie van de Waart is hoogbegaafdenspecialist en onderwijscolumnist voor Trouw. Voor de documentaire Utopie van Sofie werd zij gevolgd toen ze een hoogbegaafdenklas opzette in Breda met kinderen uit twee verschillende milieus.

Sofie komt een lezing verzorgen over de speciale (onderwijs)behoeften van hoogbegaafde kinderen en zij duidt waarom het moeilijk is hen in het reguliere onderwijs te bedienen. Ze deelt tips & tricks over wat zou kunnen werken in onderwijs en opvoeding bij deze kwetsbare doelgroep. Meer lezen over juf Sofie`s onderwijsvisie? https://www.uitgeverijpica.nl/titels/de-wereld-van-juf-sofie-pica

Lezing door Marjon Kuipers MSc (Mediator, Trainer, Gedragsanalist, Autismeconsultant)

Marjon is eigenaar van de AutismeAcademie en een bevlogen trainer en ontwikkelaar van trainingen over communicatie, gedrag, autisme en trauma. Vanwege de recente internationale ontwikkelingen op het gebied van trauma, is trauma niet los te zien van autisme.
Marjon is blij met de mogelijkheid deze kennis, samen met Ingrid de Jong, verder te ontwikkelen en te delen binnen TraumaTrainingen. Kijk voor meer info op de website http://www.traumatrainingen.nl

Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders maar ook voor professionals in de zorg en het onderwijs.

Programma

19.00 -19.30 uur inloop met koffie/thee en wat lekkers

19.30 – 20.30 uur lezing Juf Sofie van de Waart

20.30 – 20.45 uur pauze

20.45 – 21.45 uur lezing Marjon Kuipers

21.45 – 22.00 uur vragen stellen en einde avond

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.