Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Venue

Diakonessenhuis Utrecht

1 Bosboomstraat, 3582 KE Utrecht

Utrecht, UT, NL, 3582 KE

Voorlichtingsavond voor ouders van kinderen en jongeren met ADHD. Activiteit van het Diakonessenhuis i.s.m. de afdeling Utrecht van Balans.

Speciaal voor ouders van kinderen en jongeren met ADHD organiseren het Diakonessenhuis en de afdeling Utrecht van Oudervereniging Balans op maandag 12 december een voorlichtingsavond in het Auditorium van het Diakonessenhuis, Bosboomstraat 1, Utrecht. De toegang is gratis.

Tijdens de avond legt kinderarts Mark Hoetjer uit wat ADHD is en wat de gevolgen (kunnen) zijn, nu en in de toekomst. Daarnaast wil hij benadrukken dat naast eventuele medicamenteuze aanpak de juiste begeleiding van het hele systeem (dus gezin en school) van groot belang is.

Kinderpsycholoog Rianne de Graaf vertelt hoe de diagnose ADHD kan worden gesteld. Verder geeft zij een toelichting op behandelingen die geboden kunnen worden.

Een jongvolwassene met ADHD vertelt hoe zij de zorg heeft ervaren (zorg vanuit instelling, ziekenhuis, gezin, school etc.). Verder kan zij terugblikken op haar jeugd en heeft zij wellicht tips voor de ouders van nu.

Stel gerust uw vragen tijdens deze avond. Mark Hoetjer en Rianne de Graaf beantwoorden ze graag.

AANMELDEN VOOR DEZE AVOND

Alle belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de voorlichtingsavond over ADHD. U of uw kind hoeft hiervoor geen patiënt van het Diakonessenhuis of lid van Balans te zijn.

U kunt zich per e-mail aanmelden: secretariaatkindergeneeskunde@diakhuis.nl Een ticket bestellen is NIET nodig; u hoeft alleen te mailen naar secretariaatkindergeneeskunde@diakhuis.nl

Heeft u op voorhand al vragen? Geef dat gerust aan bij de aanmelding. We streven ernaar alle vragen te beantwoorden tijdens de voorlichtingsavond. Uw naam wordt daarbij niet genoemd.

Na aanmelding krijgt u een bevestiging via het opgegeven e-mailadres.

Over ADHD

ADHD staat voor Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, ofwel snel afgeleid en/of hyperactief gedrag. Vijf tot zes procent van de kinderen in Nederland heeft ADHD. Er is nog geen behandeling die ADHD kan genezen. Wel kunnen symptomen worden behandeld met psycho-educatie en eventueel met medicatie.