Details
Date:

september 27

Time:

20:00 - 21:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-adhd-gedrag-op-school-en-leerkrachttraining-360454979547
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
webinar ADHD gedrag op school en leerkrachttraining

Spreker: Anouck Staff

Balans organiseert samen met PAINT (zie www.paint-studies.nl) een aantal webinars over ADHD (gedrag). De webinars zijn onderdeel van een project dat tot doel heeft om betrouwbare kennis over ADHD (gedrag) te verspreiden. Het voornaamste doel van het project is om te laten zien wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt over welke zorg voor ADHD effectief is en welke niet.

Tijdens de webinars zal een expert een halfuur een presentatie geven over een specifiek ADHD-gerelateerd onderwerp. Daarna is er veel ruimte voor vragen en discussie. De webinars zijn gratis bij te wonen. Meldt u wel van tevoren aan via deze pagina. U krijgt dan een dag van tevoren de toegangslink toegestuurd.

Anouck Staff is kinder- en jeugdpsycholoog en werkt bij Kinderpraktijk Amsterdam. Hier behandelt zij cliënten met onder andere ADHD en doet zij psychologisch onderzoek bij jongeren die verdacht worden van een strafbaar feit. Daarnaast is Anouck bezig met het afronden van haar onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, over werkzame elementen in trainingen voor leerkrachten van kinderen met ADHD.

Tijdens deze lezing zal Anouck iets vertellen over ADHD gedrag op school en wat de ondersteunende rol van de leerkracht hierin kan zijn. Ook zal ze iets vertellen over effectieve technieken die leerkrachten kunnen inzetten en zal ze hier een aantal voorbeelden van geven.