Details
Date:

oktober 10

Time:

20:00 - 21:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-adhd-gedrag-thuis-en-oudertraining-360465089787
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
webinar ADHD gedrag thuis en oudertraining

Spreker: Prof. Dr. Barbara van den Hoofdakker

Balans organiseert samen met PAINT (zie www.paint-studies.nl) een aantal webinars over ADHD (gedrag). De webinars zijn onderdeel van een project dat tot doel heeft om betrouwbare kennis over ADHD (gedrag) te verspreiden. Het voornaamste doel van het project is om te laten zien wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt over welke zorg voor ADHD effectief is en welke niet.

Tijdens de webinars zal een expert een halfuur een presentatie geven over een specifiek ADHD-gerelateerd onderwerp. Daarna is er veel ruimte voor vragen en discussie. De webinars zijn gratis bij te wonen. Meldt u wel van tevoren aan via deze pagina. U krijgt dan een dag van tevoren de toegangslink toegestuurd.

Barbara van den Hoofdakker is klinisch psycholoog/gedragstherapeut bij Accare en bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is zij hoofdopleider van de opleiding voor GZ psycholoog kind en jeugd in Groningen. Barbara is betrokken geweest bij de ontwikkeling van een aantal oudertrainingen voor ADHD en gedragsproblemen en heeft veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van behandelingen voor ADHD.

Barbara zal iets vertellen over de meest geadviseerde behandeling voor ADHD-gedrag in de thuissituatie: oudertraining. In een oudertraining leert de ouder technieken om het gedrag van het kind bij te sturen. Barbara zal iets vertellen over de inhoud van zo’n oudertraining. Ook vertelt Barbara waar je als ouder terecht kunt voor hulp bij ADHD-gedrag van je kind in de thuissituatie. Verder zal Barbara iets vertellen over andere behandelingen die beschikbaar zijn, maar die niet worden aangeraden, omdat niet is aangetoond dat ze werken. Na dit webinar weet je als ouder precies welke behandelingen voor ADHD gedrag worden aangeraden en waar je daarvoor terecht kunt.