Details
Date:

januari 30

Time:

19:30 - 20:30

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-ass-en-suicidaliteit-466249744537
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
webinar ASS en suïcidaliteit

Op maandagavond 30 januari 2023 organiseren Mama Vita en Balans een webinar over suïcidaliteit bij autisme met psychologe Anne Huntjens. Je ontvangt 1 dag van tevoren een mail met daarin de ZOOM link waarmee je direct kan inloggen en deelnemen.

In het webinar komen praktische strategieën aan de orde voor het aanpakken van suïcidaal gedrag bij kinderen en volwassenen met autisme. De volgende vragen staan centraal;

• vaak komt suïcidaal gedrag voor bij jongvolwassenen met autisme?

• Waarom komt suïcidaal gedrag vaak voor bij jongvolwassenen met autisme?

• Hoe herken je suïcidaal gedrag?

• Hoe ga je als ouder en/of professional om met suïcidaal gedrag?

Drs. Anne (A.) Huntjens is sociaal psychiatrisch verpleegkundige, Psychotherapeut, gecertificeerd DGT therapeute, docente en trainer. Ze is werkzaam als psychotherapeut bij SARR Expertisecentrum Autisme, onderdeel van de Parnassia Groep in Den Haag. Ze is gespecialiseerd in autismespectrumstoornissen (diagnostiek en complexe behandelingen) en doet momenteel onderzoek naar de effectiviteit van DGT bij patiënten met autisme, suïcidaliteit en destructief gedrag.

Meer informatie over suïcidepreventie

Graag maken we je ook nog attent op de bouwstenen voor een basistraining suïcidepreventie die Kenniscentrum Phrenos heeft ontwikkeld samen met de Universiteit Groningen. De nadruk ligt op de mogelijke rol van ervaringsdeskundigen, maar het merendeel van de informatie is relevant voor alle hulpverleners die zoeken naar een goede omgang met deze thematiek.

O.a. de volgende onderwerpen komen aan bod:

• Kennis over suïcidaliteit

• Verbetering van hulpverlening voor suïcidale personen

• Hoe anderen die met suïcidegedachten worstelen te kunnen ondersteunen

• Herstel en suïcidaliteit

• Stigma rond suïcidaliteit doorbreken

Het document is hier gratis te downloaden. https://kenniscentrumphrenos.nl/kennisproduct/bouwstenen-voor-lessen-over-het-thema-suicidaliteit-en-suicidepreventie-aan-ervaringsdeskundigen-in-opleiding/

Bron: kenniscentrumphrenos.nl

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 (24/7 bereikbaar), 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.