Details
Date:

november 14

Time:

20:00 - 21:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-executieve-functies-en-adhd-gedrag-360470686527
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
webinar Executieve Functies en ADHD gedrag

Spreker: Dr. Sebastiaan Dovis

Balans organiseert samen met PAINT (zie www.paint-studies.nl) een aantal webinars over ADHD (gedrag). De webinars zijn onderdeel van een project dat tot doel heeft om betrouwbare kennis over ADHD (gedrag) te verspreiden. Het voornaamste doel van het project is om te laten zien wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt over welke zorg voor ADHD effectief is en welke niet.

Tijdens de webinars zal een expert een halfuur een presentatie geven over een specifiek ADHD-gerelateerd onderwerp. Daarna is er veel ruimte voor vragen en discussie. De webinars zijn gratis bij te wonen. Meldt u wel van tevoren aan via deze pagina. U krijgt dan een dag van tevoren de toegangslink toegestuurd.

Sebastiaan Dovis is GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog en is werkzaam bij GGZ instelling Youz. Hij heeft veel onderzoek gedaan met betrekking tot ADHD, was docent aan de Universiteit van Amsterdam en heeft diverse psychologische tests en trainingen ontwikkeld. Zijn onderzoek en expertise richten zich o.a. ADHD bij kinderen, adolescenten en volwassenen, executief functioneren, motivatie / bekrachtiging, brain training, gamificatie, (neuro)psychologische assessment en behandeling.

Sebastiaan zal iets vertellen over “executieve functies” (breinfuncties die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld problemen oplossen, dingen onthouden en plannen) en hoe dit gerelateerd is aan ADHD gedrag. Na dit webinar begrijp je beter waar ADHD gedrag vandaan komt.