Details
Date:

augustus 29

Time:

19:30 - 20:30

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-executieve-functies-366674803207
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
webinar Executieve Functies

Wat zijn Executieve Functies?

Executieve functies zijn de regelfuncties van de hersenen die ervoor zorgen dat wij sociaal aangepast gedrag kunnen laten zien en doelgericht kunnen werken. Executieve functies helpen je bij het maken van verstandige beslissingen, bij het starten van een taak, het vasthouden van de aandacht, het kunnen omgaan met onverwachte uitdagingen, bij weerstand bieden aan verleidingen en bij gefocust blijven. Ze sturen je denken, gedrag en emoties aan. Ze zijn dus heel belangrijk voor ons.

Het leven met een kind die zwakke executieve functies heeft, kan effect hebben op het hele gezin. Executieve Functies zijn de regelfuncties van de hersenen die ervoor zorgen dat we aangepast gedrag kunnen laten zien en doelgericht kunnen werken. Deze regelfuncties zijn bij kinderen en tieners nog niet allemaal volledig ontwikkeld, waardoor ze op sommige punten struikelen.

In dit webinar leggen Tineke en Robine uit welke executieve functies er zijn en hoe je kinderen en tieners kunt ondersteunen in de ontwikkeling van de executieve vaardigheden. Naast achtergrondinformatie krijg je ook praktische tips over hoe je als ouder of leerkracht de executieve vaardigheden van jouw kind kunt verbeteren en stimuleren. Welke oefeningen en materialen kun je inzetten en hoe je dit morgen meteen kunt toepassen. Op deze manier leer je kijken door een executieve functie bril.

De sprekers van de webinar zijn van Leren Leren Schiedam zijn Tineke van der Klink en Robine Zijderhand. Bij elkaar hebben zij zo’n 60 jaar ervaring in het basisonderwijs en in de begeleiding van leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Wij werkten op dezelfde school, Tineke als leerkracht en als boven bestuurlijke plusklas leerkracht en Robine als ambulant begeleider en kindercoach.

Het webinar is geschikt voor ouders als zowel leerkrachten of zorgmedewerkers.