Details
Date:

november 3

Time:

20:00 - 21:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-feiten-en-fabels-over-adhd-gedrag-360468168997
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
webinar feiten en fabels over ADHD gedrag

Spreker: Dr. Tycho Dekkers

Balans organiseert samen met PAINT (zie www.paint-studies.nl) een aantal webinars over ADHD (gedrag). De webinars zijn onderdeel van een project dat tot doel heeft om betrouwbare kennis over ADHD (gedrag) te verspreiden. Het voornaamste doel van het project is om te laten zien wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt over welke zorg voor ADHD effectief is en welke niet.

Tijdens de webinars zal een expert een halfuur een presentatie geven over een specifiek ADHD-gerelateerd onderwerp. Daarna is er veel ruimte voor vragen en discussie. De webinars zijn gratis bij te wonen. Meldt u wel van tevoren aan via deze pagina. U krijgt dan een dag van tevoren de toegangslink toegestuurd.

Tycho Dekkers is GZ-psycholoog en expertise-coördinator ADHD bij Levvel. Ook werkt hij als senior onderzoeker bij Accare. Hij doet met name onderzoek naar de effectiviteit van psychosociale behandelingen voor kinderen met ADHD.

Over ADHD zijn veel meningen en doen veel verhalen de ronde. Tycho zal een aantal van deze fabels, maar ook een aantal feiten over ADHD behandelen in zijn webinar. Een voorbeeld van een fabel die langs zal komen is bijvoorbeeld “ADHD is een hersenstoornis” en een voorbeeld van een feit is “Bij ADHD op school volgt niet het kind een behandeling, maar de leerkracht een training”.