Details
Date:

maart 21

Time:

20:00 - 21:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-gedragsproblemen-en-odd-483315348217
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Webinar Gedragsproblemen en ODD

Gedragsproblemen en ODD

Balans organiseert samen met PAINT (zie www.paint-studies.nl) een aantal webinars over ADHD (gedrag). De webinars zijn onderdeel van een project dat tot doel heeft om betrouwbare kennis over ADHD (gedrag) te verspreiden. Het voornaamste doel van het project is om te laten zien wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt over welke zorg voor ADHD effectief is en welke niet.

Tijdens de webinars zal een expert een halfuur een presentatie geven over een specifiek ADHD-gerelateerd onderwerp. Daarna is er veel ruimte voor vragen en discussie. De webinars zijn gratis bij te wonen. Meldt u wel van tevoren aan via deze pagina. U krijgt dan een dag van tevoren de toegangslink toegestuurd.

Anouk van Dijk is universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich met name op kinderen en jongeren met (agressieve) gedragsproblemen. Zij kijkt daarbij onder andere naar hoe vijandige interpretaties van het gedrag van anderen hierbij een rol kunnen spelen.

Anouk zal in het webinar iets vertellen over een gedragsstoornis, ofwel ODD. ODD komt vaak samen voor met ADHD gedrag. Anouk zal onder andere ingaan op wat ODD is, waar het door kan ontstaan, hoe je ermee om kunt gaan en hoe het te behandelen is.

Je ontvangt 1 dag van tevoren een mailtje met daarin de ZOOM link waarmee je direct kan inloggen en deelnemen.