Scroll Top
Details
Date:

april 16

Time:

19:30 - 20:30

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-genderdiversiteit-en-neurodiversiteit-745298647317
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Webinar met Natasja Esmeijer en Miranda Meijer. Als Het Beelddenkende Brein hebben zij een eigen kijk op beelddenken en neurodiversiteiten.

Natasja en Miranda over hun webinar:

“Ieder mens is uniek en is gelijkwaardig aan de rest. In hoeveel hokjes je ook past en welk gender er tevoorschijn komt. Jezelf mogen ontdekken begint bij weten wat de mogelijkheden zijn en open staan voor alle natuurlijke variaties die het menselijke ras te bieden heeft.

Wie je bent en wat je bent is van meerdere factoren afhankelijk en ligt voor een groot deel voor de geboorte al vast. Zo wordt er via je genen bepaald of je een jongen of een meisje bent, of je een taal- of beelddenker bent en of je groot of klein wordt. Of je je een jongen of een meisje voelt en of je op jongens of meisjes valt ligt ook al voor de geboorte vast maar wordt (grotendeels) door andere factoren bepaald dan je genen. Het heeft in ieder geval niets te maken met de opvoeding en is al helemaal geen afwijking. De meeste neurodiversiteiten worden ook door je genen bepaald. Of, en hoe, ze tot uiting komen kan van meerdere factoren afhankelijk zijn.

Je gender bepaalt voor een heel belangrijk deel je identiteit. Het is vaak het eerste wat we van iemand zien en we hebben daar al gelijk een aantal verwachtingspatronen bij. Ook het gevoel van veiligheid wordt mede bepaald door het geslacht van diegene die je tegenkomt. Net als huidskleur en formaat. En niets van dat alles heb je zelf uitgezocht. Het ontwikkelt zich samen met al het andere tot de persoon die je kunt zijn of wilt zijn.

In dit webinar nemen wij je mee naar de oorsprong van deze diverse puzzelstukjes. Wat is gender, genderidentificatie en seksuele geaardheid en hoe komen al die verschillende vormen tot stand en tot hun recht in de maatschappij. Wat zijn toch al die letters die samen die paraplu vormen. Daarnaast besteden we aandacht aan de oorsprong van neurodiversiteit en hoe de verschillende onderdelen samenwerken om jou te maken tot wie je bent.

Als Het Beelddenkende Brein hebben wij een eigen kijk op beelddenken en neurodiversiteiten die door eigen resource is vastgesteld en nog dagelijks in de praktijk getoetst en verrijkt wordt. Samen hebben wij de kernopleiding BEELDDENKEN opgezet om de kennis van het beelddenken en alle aspecten die daarmee samenhangen, waaronder neurodiversiteit en genderdiversiteit, te verspreiden. Onder ouders, leerkrachten, docenten en andere professionals. Eigenlijk iedereen die het maar horen wil, want iedereen heeft een brein en heeft er dus mee te maken.

We nemen jullie graag mee op reis in de wondere wereld van het menselijke brein.”

Natasja Esmeijer begeleidt beelddenkende kinderen en jongeren die problemen hebben in het onderwijs en de auteur van de boeken “BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen…”en “Allergisch voor Moeten”. Miranda Meijer begeleidt (hoogbegaafde) kinderen en hun ouders die vastlopen doordat zij anders leren en leven dan gewenst is in vele onderdelen van onze maatschappij, zoals het onderwijs. Zij doet dat vanuit haar kennis en ervaring als leerkracht en coach, hooggevoelig persoon en de ervaringen uit haar eigen gezin.

Praktische informatie

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM-link van Balans waarmee je direct kunt inloggen en deelnemen. Je kunt dus niet inloggen via de mail van Eventbrite!

Wanneer je geen Balans-mail hebt ontvangen, neem dan contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp telnr. 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.