Scroll Top
Details
Date:

december 11

Time:

19:30 - 20:30

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-hoogbegaafd-zijn-herkennen-en-erkennen-750780242917
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Webinar verzorgd door Marina Mol-den Boer, kinder- en oudercoach en specialist hoogbegaafd en hooggevoelig zijn.

Marina Mol over dit webinar:

“Dit webinar is bedoeld als basis in het delen van kennis en ervaring over hoogbegaafd zijn. Er zit bewust of onbewust al een verschil in hoe we het benoemen. Het maakt werkelijk verschil of we spreken over ‘hoogbegaafdheid’ of over ‘hoogbegaafd zijn’. Mijn voorstel is: laten we ‘hoogbegaafdheid’ vergeten en verder gaan over ‘hoogbegaafd zijn’. Het is een onderwerp waar ieder een eigen mening over heeft. In het werk als specialist hoogbegaafd en hooggevoelig, heb ik in de afgelopen 10 jaren honderden kinderen, jongeren en volwassen gezien en gehoord. Wat mij opvalt is dat er liever niet over ‘hoogbegaafd zijn’ wordt gepraat en dat er veel wordt gezegd dat het ‘er ook eigenlijk niet toe doet’. Dit terwijl er zo weinig over bekend is. Opmerkelijk.

Het lijkt erop dat het veel te maken heeft met: geen controle hebben over hoe en wat als het gaat om hoogbegaafd zijn. Wat ik heb mogen ervaren, is dat het wezenlijk veel verschil maakt om te ontdekken wat de behoeften zijn. Blijven die onvervuld, dan heeft dat direct z’n weerslag op het welbevinden. De verschillen onderling zijn groot, daarom is maatwerk nodig. Hoogbegaafd zijn of vermoedens van hoogbegaafd zijn is nooit in één protocol of werkvorm te vatten. Toch komt het met regelmaat voor dat het wel wordt gedaan. Het is onmogelijk en het werkt niet, in ieder geval niet voor de hoogbegaafde zelf. Wat wel helpt is het gesprek aangaan, verbinding maken en kijken naar de behoeften. Wat daarbij helpt is het in kaart brengen van de persoonskenmerken als onderdeel van jouw kennis over hoogbegaafd zijn. Kennis hierover en in werkelijke verbinding zijn met elkaar is nodig om verder te komen.”

Meer informatie over de spreker Marina Mol kan je vinden op haar website, Kidsemotion: https://kidsemotion.nl/over-ons/

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM-link van Balans waarmee je direct kunt inloggen en deelnemen. Je kunt dus niet inloggen via de mail van Eventbrite!

Wanneer je geen Balans-mail hebt ontvangen, neem dan contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp telnr. 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.