Scroll Top
Webinar van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT) en Balans. Met Hans van Luit, expert op het gebied van dyscalculie.

Over het webinar:

Iedere leraar heeft te maken met leerlingen die het rekenen niet (goed) onder de knie krijgen. Ouders van kinderen die moeite hebben met rekenen, hebben heel veel vragen. Wat is adequate hulp? In deze webinar vertelt Hans van Luit over de verschillen tussen een ernstig rekenprobleem en dyscalculie. Hoe je het kunt onderscheiden en wat de problemen zijn waar deze kinderen mee kampen. En hoe je deze kinderen als ouder en als professional het beste kunt ondersteunen.

Waarom is het zo belangrijk om rekenproblemen vroeg te herkennen? Hoe kan in het onderwijs worden aangesloten bij de ondersteuningsbehoefte van deze kinderen?

Hans van Luit besteedt ook aandacht aan faalangst en hoe deze kan worden verminderd. Zodat deze kinderen minder stress hebben.

Over de spreker:

Hans van Luit is hoogleraar (em.) Orthopedagogiek en gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen met dyscalculie of rekenproblemen. Zijn uitgebreide klinische ervaring heeft ook gezorgd voor veel praktijkkennis over dit onderwerp. Hij werkte tot 2020 aan de Universiteit Utrecht en heeft ruim 400 artikelen, boeken, tests en behandelprogramma’s geschreven en ontwikkeld. Hij is hierin nog steeds zeer actief en verzorgt bovendien cursussen over rekenproblemen en dyscalculie voor onder andere KWeC, Medilex en LBRT.

Praktische informatie:
Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM-link van Balans waarmee je direct kunt inloggen en deelnemen. Je kunt dus niet inloggen via de mail van Eventbrite!

Wanneer je geen Balans-mail hebt ontvangen, neem dan contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp, telnr. 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.