Met een Autismepaspoort het nieuwe schooljaar in!

Het paspoort is ook in te zetten als Leerlingpaspoort voor kinderen zonder diagnose of bv adhd!

In deze lezing maak je kennis met de visie van Suzanne Agterberg als het gaat om ‘anders kijken naar gedrag’. Zij neemt je mee in belangrijke oorzaken van gedrag van kinderen met autisme en ADHD. Maar vooral laat zij zien hoe het Autismepaspoort kan helpen gedrag van kinderen te begrijpen, en ondersteuning (op school en thuis) beter aan te passen op wat je kind écht nodig heeft. Leerkrachten kunnen aan de buitenkant niet zien wat er ‘van binnen’ aan de hand is met een leerling. Door in een Autismepaspoort, of een Leerlingpaspoort, vast te leggen op welke gebieden een kind een extra ondersteuningsbehoefte heeft, kan de omgeving preventief al zaken aanpassen. Het Autismepaspoort, en de thema’s die erop in beeld gebracht worden, is voortgekomen uit Suzanne’s (prijswinnend) Masteronderzoek ‘Autisme, een andere wereld’. Het gaat dan om thema’s als zintuigelijke waarneming, emotionele ontwikkeling, en stress en omgaan met stress.

Juist bij overgang naar een andere klas of school kan het Autismepaspoort veel onduidelijkheden en overvraging voorkomen. Deelnemers aan deze lezing krijgen daarom een kortingscode waarmee het Autismepasport in de eerste maand van het schooljaar goedkoper aangeschaft kan worden. Tijdens en na de lezing is er ruimte voor vragen via de chat of live in de Zoom. Alvast meer weten? www.autismepaspoort.nl of www.spectrumvisie.nl

Suzanne Agterberg is Autismespecialist. Zij geeft training en ondersteuning in het onderwijs. Suzanne is auteur van twee boeken over autisme en ontwikkelde het Autismepaspoort en de Jouw Autisme Methodiek om psycho-educatie over autisme mee te kunnen geven. In haar eigen gezin spelen autisme en ADHD een hoofdrol.

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM link waarmee je kan inloggen. Inloggen kan vanaf 18.20 uur.