Scroll Top
Details
Date:

maart 7

Time:

20:00 - 21:00

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-motivatie-en-onderpresteren-560315758517
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Wat is de relatie tussen gebrek aan motivatie en onderpresteren bij hoogbegaafde kinderen?

Voor ze met school beginnen, kijken veel hoogbegaafde kinderen ernaar uit om te mogen starten. Eindelijk zal het échte leren gaan beginnen. Vol enthousiasme staan ze te springen om te mogen gaan.

Al snel komen veel kinderen erachter dat school niet het avontuur is waar ze op hadden gehoopt. Veel dingen die ze op school leren hadden ze zichzelf al aangeleerd. Het leren van juist die nieuwe dingen – waarop ze zo hadden gehoopt – blijft dus uit!

Veel kinderen passen zich hierop razendsnel aan. Dit kan verschillende vormen aannemen. Er zijn kinderen die zich aan gaan passen aan het niveau van de groep (‘Dit is toch hoe het hoort op school?), er zijn kinderen die opstandig gedrag gaan vertonen (‘Help, ik trek dit niet!’) en er zijn kinderen die de handdoek in de ring gooien en alle motivatie verliezen om ook maar iets te doen.

Het is ook niet zo gek als je bedenkt dat veel kinderen dingen moeten doen die ze al kennen, dat ‘trucje’ ook nog zo’n 7 keer per stukje lesstof moeten laten zien, en als ‘beloning’ verrijkingswerk krijgen dat vaak niet aansluit bij de interesses van een kind en eigenlijk ‘meer is van hetzelfde’. Op een gegeven moment gaat je kind niet meer met plezier naar school of gaat het vuurtje zelfs helemaal uit.

Onderpresteren en gebrek aan motivatie zijn dus 2 thema’s waar veel hoogbegaafden mee te maken krijgen. Misschien herken je het ook wel van je eigen kind?

Hoe ga je als ouders het gesprek aan met school? Hoe zorgen we ervoor dat een kind weer gemotiveerd raakt en zijn/haar vlammetje weer aangaat? Hoe herken je onderpresteren en wat kun je eraan doen?

In dit webinar staat Marije Hofland van ‘Een intense reis’ stil bij deze vragen en duiken we samen nog dieper in de wereld van motivatie en onderpresteren.

Je krijgt 1 dag van tevoren een ZOOM link waarmee je direct kan inloggen en deelnemen.Heb je nog vragen neem dan contact op met Claudette Nouris via mailadres claudette.nouris@balansdigitaal.nl.

Wanneer je je persoonsgegevens achter laat op het aanmeldformulier, gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met mogelijk andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Leave a comment

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.