Details
Date:

maart 14

Time:

20:00 - 21:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-stigma-met-betrekking-tot-adhd-gedrag-360483244087
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
webinar Stigma met betrekking tot ADHD gedrag

Spreker: Prof. Dr. Saskia van der Oord

Balans organiseert samen met PAINT (zie www.paint-studies.nl) een aantal webinars over ADHD (gedrag). De webinars zijn onderdeel van een project dat tot doel heeft om betrouwbare kennis over ADHD (gedrag) te verspreiden. Het voornaamste doel van het project is om te laten zien wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt over welke zorg voor ADHD effectief is en welke niet.

Tijdens de webinars zal een expert een halfuur een presentatie geven over een specifiek ADHD-gerelateerd onderwerp. Daarna is er veel ruimte voor vragen en discussie. De webinars zijn gratis bij te wonen. Meldt u wel van tevoren aan via deze pagina. U krijgt dan een dag van tevoren de toegangslink toegestuurd.

Saskia van der Oord is gedragstherapeut, klinisch psycholoog en daarnaast is zij hoogleraar Klinische Psychologie aan de KU Leuven. Haar onderzoek richt zich onder andere op het optimaliseren van behandeling voor kinderen met ADHD.

“Vroeger noemden we kinderen gewoon druk, nu heeft iedereen maar ADHD” “Die medicatie voor ADHD is toch drugs?” Er worden vaak stigmatiserende uitspraken gedaan over ADHD en de behandeling ervan zowel door de omgeving als in de media. Dit is niet zonder gevolgen voor kinderen en hun ouders. Saskia zal meer vertellen over de verschillende vormen van stigma, welke gevolgen dit stigma heeft en wat eraan gedaan kan worden.