Scroll Top
Details
Date:

maart 15

Time:

19:30 - 21:00

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-vaders-in-gesprek-met-vaders-557700385867
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486

webinar vaders in gesprek met vaders

Onder leiding van Norbert Groot, gaan vaders online in gesprek met vaders.

In deze online bijeenkomst wordt extra aandacht besteed aan het uitwisselen van ervaringen.

Met als uitgangspunten; Wat hebben vaders te vertellen over de opvoeding? Wordt daar voldoende naar geluisterd? Mogen vaders gewoon vaders zijn? En mogen er verschillen tussen (de rol van) vaders en moeders zijn? Hoe belangrijk is de rol van vaders?

Het perspectief van vaders is nodig om het geheel te overzien. De rol van vaders en moeders is complementair; ze vullen elkaar aan en beide rollen zijn van belang. Er is altijd een reden voor gedrag, oordeel niet, maar probeer die te begrijpen. De één zegt met veel woorden weinig, de ander met weinig woorden veel. Ieder heeft eigen manier. Woorden zijn soms nodig, maar daden net zozeer.

De gesprekken worden geleid door Norbert Groot. Norbert Groot heeft zowel in Ecuador als in Nederland gewerkt als hulpverlener. Autisme heeft zijn speciale belangstelling, omdat het daar altijd nodig is om een breed perspectief in te nemen en onder het gedrag te kijken. In Ecuador deed hij onderzoek, gaf ondersteuning aan ouders, training aan professionals en begeleiding aan mensen met ASS. Vanaf 2007 werkt hij samen met Dr. Martine Delfos, met wie hij onder meer het boek ‘’Autisme vanuit een ontwikkelingsperspectief” schreef. Van 2015 tot 2022 werkte hij bij stichting Jados aan de inhoudelijke ontwikkeling van het begeleidingsaanbod.

Norbert kijkt, ook los van autisme, breed naar het gedrag van mensen (en dus ook kinderen). En naar de invloed hierop vanuit de omgeving en interactie met andere mensen. Ook heeft Norbert veel ervaring met de begeleiding van ouders en jongeren, die vast zijn gelopen in de zorg en/of het onderwijs. Norbert is zelf vader van 3 kinderen.

Alle deelnemers ontvangen 1 dag van tevoren een mail met daarin de ZOOM link waarmee je direct kan inloggen en deelnemen. Wanneer je geen mail hebt ontvangen kijk dan in je SPAM mailbox of neem contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp 06-53524006 of mailadres [email protected]

Leave a comment

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.