Scroll Top
Details
Date:

januari 27

Time:

19:30 - 21:00

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zelfbeeld-webinar-met-martine-delfos-936425522947
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Veel mensen met autisme hebben een laag zelfbeeld. Hoe kun je daarmee omgaan? Martine Delfos vertelt erover in dit webinar en geeft tips.

Veel kinderen en mensen met autisme / ATO hebben een negatief of laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Mensen die weinig zelfvertrouwen hebben geloven dat ze geen persoonlijke doelen kunnen bereiken omdat ze de vaardigheden of eigenschappen niet hebben, zoals anderen. Ze vinden zichzelf minderwaardig en niet de moeite waard. Of ze geloven dat ze toch foute keuzes of beslissingen nemen.

Door het autisme / ATO en hoe de mensen met je omgaan, kun je je pijnlijk bewust zijn van je anders zijn, je tekortkomingen, en zelfs problemen aangepraat krijgen of lijden onder de wijze van omgaan met jou van mensen en dat kan je zelfvertrouwen behoorlijk ondermijnen.

Anderen kunnen hoge verwachtingen van jou hebben waar je denkt niet aan te kunnen voldoen of durft te voldoen, dit ondermijnt je zelfvertrouwen ook. Wellicht hebben anderen al vaak tegen jou gezegd wat je allemaal fout deed en wat beter moest. Die zinnen blijven in je hoofd hangen. Bepaald gedrag wordt vaak door anderen afgekeurd, maar dat is wat anders dan dat je als persoon wordt afgekeurd. Het onderscheid hierin is moeilijk te maken als je dingen letterlijk en feitelijk oppakt.

Een negatief zelfbeeld ervaar je zelf niet als een negatief zelfbeeld, maar gewoon als je zelfbeeld, dat je een loser zou zin, alsof er niet nog meer eigenschappen zijn die positief zijn.

Spreker dr. Martine Delfos gaat uitleggen en tips geven welke stappen je kan nemen om hiermee om te gaan. Kijk op de website voor meer informatie: www.mdelfos.nl

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM-link van Balans waarmee je direct kunt inloggen en deelnemen. Je kunt dus niet inloggen via de mail van Eventbrite!

Wanneer je geen Balans-mail hebt ontvangen, neem dan contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp telnr. 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.