Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Details
Date:

januari 16

Time:

19:30 - 22:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-balans-bijeenkomst-in-balans-met-bewegend-leren-741461590577
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Venue

Van der Valk Hotel Assen

Balkenweg 1, 9405 CC Assen

Assen, DR, NL, 9405 CC

Lezing waarin Gabrielle Alberink je meeneemt in de wereld van de methode Bewegend Leren.

In deze lezing neemt Gabrielle Alberink je mee in de wereld van het Bewegend Leren, een methode die zij al jaren toepast in haar jaaropleiding. Zij laat je zien hoe je met beweging, kleur en beeld het leerproces van jezelf en je kinderen kunt ondersteunen en verrijken.

Gabrielle over haar interactieve lezing:

“We beginnen bij het begin: de houding. Wist u dat uw houding het fundament is van leren? En dat dit al begint tijdens de maanden voor de geboorte? Ik vertel u over de rol van de primaire reflexen, die de basis vormen voor de groei van ons brein en zenuwstelsel. Ik laat u ook zien hoe u kunt herkennen of deze reflexen nog actief zijn en wat de invloed hiervan is op de emotionele en cognitieve ontwikkeling. Vervolgens gaan we verder met de oogsamenwerking. Hoe belangrijk is dit voor de cognitieve vaardigheden? Wat gebeurt er als de ogen niet goed samenwerken? Hoe kunt u dit merken bij uzelf of uw kinderen? We kijken naar de kenmerken en we doen een aantal oefeningen om onze ogen te testen. Dan komen we bij het brein. Hoe werken de twee hersenhelften samen? Wat is het verschil tussen de taaldenker en de beelddenker? Hoe kunt u uw taal- en beelddenken balanceren? We doen een oefening met de ogen om te kijken waar we staan wanneer we een vraag beantwoorden of moeten bedenken. Wat houdt dit nu allemaal in? Beweging vanuit ons lijf is het uitgangspunt om te leren. Leren om te bewegen, bewegen om te leren. Dit helpt ons tijdens het leren van taal, rekenen en lezen. Door het proces te begeleiden door middel van beweging, rekening houdend met reflexen, oogsamenwerking en ons brein kunnen we onszelf en onze kinderen beter begeleiden. De rode draad hierbij is bewegend leren waarbij we gebruik maken van beweging, kleur en beeld.”

Programma

19.00 uur inloop

19.30 uur welkomstwoord Joli Luijckx (Balans)

19.40 uur start interactieve lezing In Balans met Bewegend Leren

21.30 – 22.00 uur vragen stellen aan medewerkers en vrijwilligers Balans

De spreker, Gabrielle Alberink

Bewegend Leren Expert, ontwikkelaar van de BIOT-Organizer, eigenaar van In Balans Leren Meer informatie: website https://inbalansleren.weebly.com/

Gabrielle helpt leerkrachten en schoolteams bij het inzetten van implementeren van Bewegend Leren in de klas en binnen de school. Ze gelooft namelijk in de kracht van interactie die ontstaat bij het inzetten van Bewegend Leren, zowel voor de leerkracht als de leerling. De leerling – die hierdoor meer overzicht krijgt, waardoor de leerstof beter beklijft. En de leerkracht – die de leerlinge door Bewegend Leren op een andere manier ziet, namelijk meer gefocust.

Locatie: Van der Valk Assen (https://www.hotelassen.nl/ )Adres: Balkenweg 1, 9405 CC AssenTickets: gratis voor leden; € 5,00 + servicekosten voor niet-leden

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?