Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

webinar ervaringsverhaal begeleiding ASS/HB kinderen thuis en in het onderwijs

Sabine Kuijpers van Metamatica heeft een praktijk voor de begeleiding van autistische -, hoogbegaafde of dubbel bijzondere, leerlingen (po tm student) en hun ouders. Ik help hen (weer) te ‘leren leren’. Ook ziet zij veel ‘thuiszitters’, en vindt het geweldig als ze eraan kan bijdragen dat iemand weer naar school kan.

Zij gebruikt veelal, maar zeker niet altijd, wiskunde om iemands executieve functies te verbeteren waardoor leerlingen (weer) kunnen beginnen aan een taak, leren doorzetten en bijvoorbeeld hun emoties leren beheersen (woede aanvallen).Naast leerlingen en studenten begeleidt zij ouders (in groepen maar ook individueel) omdat zij nog weet hoe ze er zelf voor stond destijds maar vooral omdat ik gezien heb wat ouders kunnen (betekenen en bereiken voor hun kind). Zij zijn de drijvende kracht en wanneer het lukt om op goede voet met school te blijven, is er ontzettend veel mogelijk.

Sabine is zelf ouder van drie, inmiddels grote, dubbel bijzondere kinderen met wie het, naar omstandigheden, heel erg goed gaat en Claudette heeft haar gevraagd voor Balans (en dus aan jullie als mede-ouders) haar verhaal te vertellen. Jullie te vertellen over haar moeilijke, lange maar uiteindelijk geweldige weg van opvoeding en onderwijs die geleid heeft naar drie (bijna) volwassen zelfstandige dubbel bijzondere jonge mensen waar ze ontzettend trots op is en die haar geleerd hebben wat haar roeping is: het helpen bij de relatievorming of -verbetering tussen ouder, kind, school en soms professional. De relatie die wonderen mogelijk maakt, zo heeft ze gezien.

Bij haar thuis zijn opvoeding en onderwijs zo met elkaar verweven dat zij ze ook geïntegreerd aan jullie zal presenteren. Meer informatie kijk op de website www.metamatica.nl [email protected]), tel 0481 355 805 en LinkedIn

Wanneer je je persoonsgegevens achter laat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met mogelijk andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM link waarmee je direct kan inloggen en deelnemen. Dus niet via Eventbrite! Wanneer je vragen hebt neem dan contact op met Claudette Nouris via Whatsapp telnr. 06-53524006.

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?