Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Details
Datum:

mei 25

Tijd:

20:00 - 21:30

Meld je aan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-communicatie-tussen-ouders-en-school-621593120757
Organisator

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
webinar Communicatie tussen ouders en school

De communicatie tussen scholen en ouders van kinderen die extra ondersteuning nodig hebben verloopt lang niet altijd soepel. In samenwerking met Aline Los en Marleen Kromkamp (Hanzehogeschool Groningen) organiseert Balans een webinar over de samenwerking en communicatie tussen ouders en school. In deze webinar wordt aan de hand van een casus de gespreksvorm ‘Het Familiegesprek’ gepresenteerd. Dit is een gespreksvorm die vanaf de intake op de basisschool ingezet kan worden om de samenwerking tussen ouders en school goed op te zetten. Het doel hiervan is om vanaf het begin van de schoolperiode een positieve relatie te bouwen tussen ouders en school. Daarnaast presenteren we een tool waarmee ouders zich voor kunnen kunnen bereiden op Familiegesprekken, maar ook op andere gesprekken met school. Tijdens dit webinar vragen de onderzoekers hierop jouw feedback.

Dit webinar is onderdeel van een promotietraject aan de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen, dat tot doel heeft om de samenwerking tussen ouders en school te bevorderen.

Op een interactieve manier willen we tijdens de webinar Het Familiegesprek en de voorbereidingstool presenteren en bespreken om te leren of dit inderdaad bij zou kunnen dragen een een soepele samenwerking. Bent u geïnteresseerd in de samenwerking tussen ouders en scholen en wilt u hierover ervaringen delen en discussieren met andere ouders, dan bent u van harte uitgenodigd voor deze activiteit.

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM link via de mail. Wanneer je geen mail ontvangt neem dan contact op met Claudette via de Whatsapp 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achter laat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met mogelijk andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?