Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Details
Datum:

juni 13

Tijd:

19:30 - 20:30

Meld je aan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-hooggevoeligheid-624226487227
Organisator

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
webinar Hooggevoeligheid

Hooggevoelig zijn is meer dan snel geëmotioneerd raken bij een zielige film. Hooggevoeligheid is een manier van denken die empathisch is, rekening houdt met alle facetten van een probleem en die zichzelf wegcijfert. In dienst van de ander. Het zorgt voor aanpassen aan de geldende norm en jezelf daarbij achterstellen. Maar ook opkomen voor jezelf en de ander als je weet waar je kracht ligt. Zowel bij mannen als bij vrouwen.

Hooggevoeligheid is een onderdeel van het beelddenkende brein en is met het gehele denkproces verweven. Veel kinderen, jongeren en volwassenen met een neurodiversiteit zoals ADHD, ADD, Dyslexie en in zekere mate ook ASS, maken gebruik van het beelddenken als manier van informatie verwerken. De hooggevoeligheid is daardoor een onderdeel van hun denken en wordt versterkt door de neurodiversiteit.

De combinatie neurodiversiteit en gevoeligheid vraagt om een emotionele balans, die lastig te behouden is als je met de taaldenk-stroom mee vaart, maar die wel heel direct en eerlijk is. Een waardevolle aanwinst omdat we in onze maatschappij veel meer vanuit gevoel zouden moeten durven werken. Gevoel wordt veel te veel weggecijferd en veel te weinig gewaardeerd. De andere talenten van beelddenkers en mensen met dyslexie en ADHD komen veel beter tot uiting als we meer gevoel toelaten in het werkproces en de regelgeving van onze huidige maatschappij.

Als het natuurlijke leerproces van iedereen gevolgd wordt, past iedereen zich een beetje aan om samen te kunnen werken. Maakt het leven een stuk gemakkelijker.

Het Webinar wordt gegeven door Natasja Esmeijer en Miranda Meijer van Het Beelddenkende Brein. Natasja werkt al tien jaar met beelddenkers en heeft er twee boeken over geschreven: ‘BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen…’ en ‘Allergisch voor Moeten’. Zij begeleidt kinderen en jongeren die vastlopen op school vanwege het anders leren maar neemt daarbij ook de hooggevoeligheid mee.

Miranda heeft een eigen coaching praktijk en werkt voor bedrijven die Burn-out bij hun werknemers willen voorkomen. Ze is zelf een hooggevoelige beelddenker die van dichtbij ervaring heeft met het wegstoppen van gevoel en het weer toelaten ervan. Zij weet uit eigen ervaring welke trauma’s het onderwijs en de maatschappij kunnen veroorzaken bij kinderen en jongeren en hoe lang dat doorwerkt in je volwassen leven.

Ze nemen je graag mee op reis in de wondere wereld van het neurodiverse brein.

Je ontvangt 1 dag van tevoren een mail met daarin de ZOOM link. Hiermee kan je direct inloggen en deelnemen. Wanneer je geen mail hebt ontvangen (SPAM?) neem dan contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp telnr. 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achter laat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met mogelijk andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?